Χαρδαλιάς: Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό

Τη λειτουργία των καταστημάτων, με συγκεκριμένους όρους και αυστηρά μέτρα προστασίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα καταστήματα θα ανεβάσουν τα ρολά τους στις 5 Απριλίου και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή.

Πέραν της λειτουργίας των καταστημάτων, ανακοινώθηκε πως θα επιτραπούν από το Σάββατο 3 Απριλίου, και για κάθε Σαββατοκύριακο, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τη χρήση του κωδικού 6 στα SMS προς το 13033 με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων. Τέλος, αναφορικά με τα σχολεία ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως θα συζητηθεί το θέμα την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες τη 12η Απριλίου.

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό

Σε σχετική ερώτηση που έγινε στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε πως οποιαδήποτε απόφαση, αναφορικά με τις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό θα παρθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως τόνισε όλα τα δεδομένα αξιολογούνται και οι αποφάσεις έρχονται μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, συνεπώς το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η πιθανότητα να επιτραπούν αυτές οι μετακινήσεις.

Χρονικό ορίζοντα του πότε θα συμβεί αυτό δεν όρισε, τονίζοντας πως ακόμα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμα και επαναλαμβάνοντας πως η όποια χαλάρωση ανακοινώθηκε, έχει στόχο την αποσυμπίεση της κοινωνίας και την προσπάθεια αποφυγής συνωστισμού σε κλειστούς χώρους έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά.