Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι μετά την ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προανήγγειλε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη τη διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, μετά και την ανίχνευση του πρώτου κρούσματος που προσβλήθηκε από το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορονοϊού.

Θετικός στον ιό βρέθηκε 36χρονος κληρικός, ο οποίος είναι προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

«Ακολουθούμε το μονοπατι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων. «Εχει κανει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωριζουνε αυτή τη στιγμή. » είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιας.