Χαρδαλιάς: «Στο ζήτημα της δημόσιας υγείας δεν κάνουμε εκπτώσεις»

«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Ένα ζήτημα, στο οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις και ένα ζήτημα που περιβάλλει κάθε μας κίνηση και σε αυτήν τη φάση, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού». Αυτό το μήνυμα έστειλε από την Ζάκυνθο προς όλους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επιθεώρησε από κοντά την τήρηση των μέτρων προστασίας των επιβατών στον Διεθνή Αερολιμένα Ζακύνθου.

Τον κ. Χαρδαλιά υποδέχθηκαν ο βουλευτής Ζακύνθου της ΝΔ Διονύσης Ακτύπης, ο δήμαρχος, Νικήτας Αρετάκης, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Στασινόπουλος, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας, Μαρία Μουζάκη, ο διευθυντής και στελέχη της Fraport στο αεροδρόμιο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας λίγο μετά τις 8:30 στο νησί και παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη διοίκηση του αεροδρομίου. Αμέσως μετά, ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε σε αυτοψία στους χώρους του αεροδρομίου, συνοδευόμενος από τον διευθυντή, Νίκο Βιτζηλαίο.

«Αρχίσαμε ένα οδοιπορικό επισκέψεων και αυτοψιών και στα 18 αεροδρόμια και ξεκινώντας από τη Ζάκυνθο έγινε μία τεχνική σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες για το ασφαλές άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, θα είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «θα υπάρχουν υγειονομικές ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονται την Κυριακή, σε συνεργασία με τη διοίκηση του αεροδρομίου και με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα είναι η ομάδα που θα διαχειριστεί όλον αυτόν τον κόσμο. Τα δείγματα που θα παίρνονται θα είναι δειγματοληπτικά. Στη Ζάκυνθο θα γίνονται 250 δείγματα ημερησίως, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι, με τον πιο σύγχρονο τρόπο, ότι θα μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται. Ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος με όλα τα μέσα που διαθέτει για να γίνεται με υποδειγματικό τρόπο αυτή η διαδικασία».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025