Χάρη Τσιάρα σε διακινητή μεταναστών που είχε καταδικαστεί (pic)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έδωσε χάρη σε οδηγό ταξί που είχε καταδικαστεί για διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Καταδικάστηκε στο Εφετείο σε 15 μήνες φυλάκιση για διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας και του δόθηκε χάρη για να ανανεώσει την άδεια ταξί.

Ο λόγος για Ελληνα πολίτη, για τον οποίο, όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αίρονται οι συνέπειες της καταδίκης του για το αδίκημα της προώθησης στο εσωτερικό της χώρας υπηκόων τρίτου κράτους, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος, προκειμένου να ανανεώσει την ειδική άδεια οδήγησης επιβατηγού δημόσιας χρήσης αυτοκινήτου.

Στη σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 8 Νοεμβρίου προβλέπετεται.. «με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 23.10.2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, αίρονται: Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Π.Ε του Ι, με την …/2014 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας, σε ποινή φυλάκισης δέκα πέντε (15) μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της προώθησης στο εσωτερικό της χώρας υπηκόων τρίτου κράτους, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος προκειμένου να ανανεώσει την ειδική άδεια οδήγησης επιβατηγού δημόσιας χρήσης αυτοκινήτου (ταξί)».

-Ad-