Χαρίτσης: «Ο Χρυσοχοΐδης λέει ψεύτες τους Έλληνες πολίτες»

Στις επιχειρήσεις εκκένωσης υπό κατάληψης κτηρίων στο Κουκάκι αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αλλά και στην κόντρα με τον Μάκη Βορίδη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Εμείς συνεργαστήκαμε με όλους αλλά στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Χθες επειδή μιλήσατε για τη Βουλή, είχαμε διάλογο με τον κ. Βοριδη, ο οποίος μίλησε για έναν προϋπολογισμό ο οποίος αλλάζει το ιδεολογικό υπόδειγμα και έχει δίκιο. Όντως είχαμε έναν προϋπολογισμό και είχαμε σύγκρουση πολιτικών και ιδεολογιών», δήλωσε αρχικά στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Για την εισήγηση της εισαγγελέως της ΧΑ που ενοχοποιεί μόνο τον Ρουπακιά: «Πρόκειται για πρόταση της εισαγγελέως και αυτό μας δημιουργεί μια ανησυχία, γιατί θεωρούμε ότι ουσιαστικά δεν λαμβάνει υπόψιν της τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πολύχρονη δίκη, σε σχέση με τη δράση όχι μόνο μεμονωμένων ατόμων, αλλά μια οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, της ΧΑ. Θα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, εκεί κρίνονται όλα».

Για τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι: «Δεν ήταν μια καλή ημέρα για τα ατομικά δικαιώματα στη χώρα μας, για το Σύνταγμα και τη δημοκρατία. Αυτό που είδαμε χθες και βγαίνουν στοιχεία στη δημοσιότητα και σήμερα, ότι είχαμε περιστατικό με πλαστική σφαίρα. Ήταν μια κακή ημέρα για την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος απάντησε στον κ. Αλιβιζάτο ότι δεν ασκήθηκε αστυνομική βία και μας κατηγόρησε ότι λέμε ψέματα για πράγματα που είδε όλος ο ελληνικός λαός. Αυτό που είδαμε χθες ήταν πάνοπλους αστυνομικούς να μπουκάρουν σε σπίτι χωρίς ένταλμα. Ο εισαγγελέας πήγε εκ των υστέρων, αφού είχαν γίνει τα περιστατικά».

Για το πώς έκανε συλλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του: «Όταν γινόντουσαν επιχειρήσεις, επειδή γίνονταν αστυνομικές επιχειρήσεις, δεν γινόντουσαν με αυτούς τους όρους. Ποτέ με παραβίαση του Συντάγματος και με όρους χολιγουντιανής επιχείρησης και με κάμερες. Αυτή είναι η διαφορά. Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ δείχνουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η παραβατικότητα είχε μειωθεί, λόγω τους ουσιαστικών επιχειρήσεων».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί τις καταλήψεις: «Όχι. Εμείς λέμε ότι δεν επικροτούμε παράνομες ενέργειες. Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην επιστολή του προς τον κ. Αλιβιζάτο αλλά και στην απάντηση για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι δεν ασκήθηκε αστυνομική βία.

Βγάζει ψεύτες τους Έλληνες πολίτες που είδαν τι συνέβη. Ο πρωθυπουργός το βράδυ στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό προσπάθησε να απομακρυνθεί από το θέμα, είπε όμως ότι γι αυτό τον εξέλεξαν οι Έλληνες πολίτες. Αλήθεια; Τον εξέλεξαν για να μπουκάρει και να σπάει τις πόρτες στα σπίτια; Για να δέχονται πλαστικές σφαίρες οι πολίτες; Εμείς θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου επιχειρήσεις και αντιμετώπιση, δεν ενισχύει, αλλά δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια στους πολίτες.».