Χαρίτσης: Ο πληθωρισμός ρεκόρ φανερώνει ότι η ακρίβεια είναι πλέον καθεστώς

Την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, σχολιάζοντας πως «όσο η κυβέρνηση επιμένει στην αδράνεια τόσο πιο οδυνηρές θα γίνονται οι συνέπειες για την κοινωνία».

«Κάθε μέρα που περνάει τα στοιχεία και η πραγματικότητα διαψεύδουν την κυβέρνηση. Ο πληθωρισμός ρεκόρ (5.1% τον Δεκέμβριο) που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ φανερώνει ότι η ακρίβεια είναι πλέον καθεστώς. Αφορά βασικά αγαθά και είδη διατροφής και απειλεί την κοινωνική συνοχή», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

«Το λέμε εδώ και μήνες, ελπίζουμε επιτέλους να εισακουστούμε: Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων», προσθέτει τονίζοντας ότι αυτά αφορούν σε: «Ρύθμιση της αγοράς, στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού, ελάφρυνση των βαρών με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με κούρεμα της βασικής οφειλής».

«Όσο η κυβέρνηση επιμένει στην αδράνεια τόσο πιο οδυνηρές θα γίνονται οι συνέπειες για την κοινωνία», σχολιάζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025