Χαρίτσης: Όχι στον πόλεμο – Άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Τι αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρεται στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και επαναδιατυπώνει την πρότασή του για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η χτεσινή αεροπορική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, ως απάντηση στον βομβαρδισμό του προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό από το Ισραήλ, γεννά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Ο δυτικός κόσμος έχει καθοριστική ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές. Η πολιτική που παρακολουθεί με απάθεια τη συνέχιση της γενοκτονίας στη Γάζα, τροφοδοτεί την ένταση. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Απαιτείται άμεση αποφασιστική πολιτική και διπλωματική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την αποκλιμάκωση και την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική λύση του Παλαιστινιακού στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε άλλη επιλογή, μας οδηγεί στον όλεθρο και απειλεί την παγκόσμια Ειρήνη.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα. Να σταματήσει η υποστήριξη προς τη φιλοπόλεμη κυβέρνηση Νετανιάχου. Να μπει φραγμός στα σχέδια στρατιωτικοποιήσης της Ευρώπης. Να αναλάβει η Ελλάδα άμεσες πρωτοβουλίες -σε συνεργασία με κυβερνήσεις χωρών όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία- για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Η Νέα Αριστερά καλεί την ελληνική κοινωνία σε φιλειρηνικό συναγερμό. Να ηχήσει σε όλη τη χώρα το σύνθημα «όχι στον πόλεμο!».

Επαναφέρω την πρόταση που είχα κάνει στις 22 Μαρτίου.

Καλώ τον πρωθυπουργό να ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη ζωή σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Είναι ώρα να επικρατήσει η λογική. Είναι η ώρα της Ειρήνης».