Χαρίτσης: Ομολογία πλήρους διαχειριστικής αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

“Πλήρης ομολογία της διαχειριστικής αποτυχίας και ομολογία ενοχής εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη η απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτισης”, διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ITV, κάνοντας λόγο “για σκάνδαλο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος με περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ να μοιράζονται σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε εταιρείες παροχής πληροφοριακού υλικού. Υλικό που έγινε περίγελος σε όλο το διαδίκτυο” συμπλήρωσε.

“Τις τελευταίες μέρες είχαμε συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τις εφημερίδες για τη σύνδεση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων με τη ΝΔ, ενώ μέχρι και η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι θα μπορούσαν οι ωφελούμενοι να ενισχυθούν απευθείας, χωρίς τη διαμεσολάβηση των μεσαζόντων και χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός”, είπε χαρακτηριστικά.

“Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις μεθοδεύσεις αυτές, αλλά ήταν και η κατακραυγή από την κοινωνία και τον επιστημονικό κόσμο που άσκησε πίεση στην κυβέρνηση”, επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, στηλιτεύοντας τη “σιγή ασυρμάτου” που επικράτησε στα ΜΜΕ, και καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη “να έρθει στη βουλή να δώσει εξηγήσεις για τα 80 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκαν από τα δημόσια ταμεία”.