Χαρίτσης: Στο συνέδριο θα υπάρξει συζήτηση για τα πεπραγμένα

«Παρουσιάσαμε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα στο Ζάππειο και ξεκινήσαμε την εξόρμηση με δεκάδες μικρές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις καθώς προσπαθούμε να συζητήσουμε το πρόγραμμα με τους πολίτες. Εισπράττουμε όμως μια έντονη ανησυχία από τους πολίτες για το τι θα γίνει στην οικονομία», επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τις τελευταίες περιοδείες του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση μέχρι σήμερα ακολουθεί μια λογική “βλέποντας και κάνοντας”, η οποία φοβόμαστε ότι στοιχίζει πολύ, στην ελληνική οικονομία και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας τους επόμενους μήνες», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη στρατηγική κατεύθυνση και οργανωτική ανασύνταξη του κόμματος, ενόψει του συνεδρίου, ανέφερε ότι «έχοντας μπροστά μας και την προοπτική του συνεδρίου -κορονοϊού επιτρέποντος- που θέλουμε να λάβει χώρα το επόμενο φθινόπωρο, η κρίσιμη συζήτηση, είναι η στρατηγική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις συνθήκες κρίσης, που έχει διεθνώς αναδιατάξει τη δημόσια συζήτηση σε σχέση με το ποιες είναι οι κρίσιμες αξίες τις οποίες πρέπει να επαναφέρει στο προσκήνιο μια δύναμη της Aριστεράς. Για παράδειγμα, όλοι αναγνωρίζουν ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν αποτελείται από ένα πλεονάζον προσωπικό, όπως είχαμε ακούσει προεκλογικά να λέει ο κ. Μητσοτάκης και δεν είναι πολυτέλεια και βάρος για τα δημόσια ταμεία».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει στο συνέδριο αυτοκριτική για την πενταετία διακυβέρνησης, ο κ. Χαρίτσης απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα, που μπήκε σε αυτή τη βάσανο του απολογισμού απέναντι στην κοινωνία αυτού του έργου και αυτής της πορείας. Στο συνέδριο θα υπάρξει αυτή η συζήτηση για τα πεπραγμένα αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Σχετικά με τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ ρευστό τοπίο και βλέπω ότι η ανησυχία των πολιτών γίνεται όλο και πιο έντονη. Το μεγάλο ζητούμενο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς θα απαντήσει σε αυτή την ανησυχία των πολιτών. Οι πολίτες όπως προκύπτει από τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, κυρίως στο πεδίο της οικονομίας, είναι μια πολιτική που μας επιστρέφει στις πιο σκοτεινές ημέρες των πρώτων χρόνων των μνημονίων και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα επιστρέψει η κοινωνία να συμβεί».