Χαρίτσης: «Xωρίς διαβούλευση και μεσάνυχτα το πρώτο νομοσχέδιο Μητσοτάκη»

«Για πρώτη φορά μετά από τεσσερισήμισι χρόνια κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα (!) το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Επιπλέον, σημειώνει ότι δεν έγινε «καμία απολύτως νομική επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, όπως είχε γίνει με όλα τα μείζονος θεσμικής σημασίας νομοθετήματα της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Χωρίς, μάλιστα, τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, το νομοσχέδιο προετοιμάστηκε μέσω outsourcing, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρίτσης, «περισσότερο στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για “ιδιωτικό κράτος” παρά στη διακηρυγμένη ενίσχυση του “επιτελικού κράτους” παραπέμπει αυτή η λογική… ».

«Ως προς το περιεχόμενο» επισημαίνει, «ο διορισμός ημετέρων και ο σφιχτός έλεγχος του κράτους από το πρωθυπουργικό γραφείο, όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκομματικοποίηση, αλλά αντιθέτως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους».

-Ad-