Χασάν Νασράλα: Από ασφυξία ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ, λέει ισραηλινό κανάλι

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Χασάν Νασράλα, στην πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή παρουσίασε ισραηλινό κανάλι, υποστηρίζοντας πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ πέθανε από ασφυξία.

Σημειώνεται πως η σορός του Χασάν Νασράλα, ανασύρθηκε από το σημείο όπου σημειώθηκε η ισραηλινή αεροπορική επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, την Κυριακή, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές, διευκρινίζοντας πως το σώμα του παρέμενε άθικτο.

Σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ το Σάββατο, που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα, δεν προχώρησε, ωστόσο, σε λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου του ούτε το πότε θα γινόταν η κηδεία του. Σύμφωνα με πηγές δεν υπήρχαν ορατά τραύματα στο σώμα του, υποδηλώνοντας ότι ο θάνατός του ενδεχομένως να οφείλεται στην ισχύ της έκρηξης.

Σύμφωνα με το Channel 12 ο Νασράλα είναι πιθανόν να πέθανε από ασφυξία που του προκάλεσαν οι τοξικοί καπνοί από το χτύπημα των πυραύλων στο υπόγειο καταφύγιο στο οποίο βρισκόταν.

Το ισραηλινό κανάλι ανέφερε ότι η σορός του Νασράλα φέρεται να ανασύρθηκε χωρίς εμφανή τραύματα από τον κρατήρα που άνοιξαν οι διατρητικοί πύραυλοι, γεγονός που αποδεικνύει πως θάφτηκε από τα συντρίμμια που προκάλεσαν οι συνολικά 80 τόνοι εκρηκτικών.

Τα σύντριμμα που δημιουργήθηκαν από τους πυραύλους προκάλεσαν ασφυξία στον 64χρονο Νασράλα ο οποίος είχε έναν αγωνιώδη θάνατο καθώς το δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν γέμισε από καπνούς, μετέδωσε χαρακτηριστικά το ισραηλινό κανάλι.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το ιατρικό προσωπικό και οι αξιωματούχοι ασφαλείας που συμμετείχαν την επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του Νασράλα, δήλωσαν στο Reuters ότι η πιθανότερη αιτία θανάτου του επικεφαλής της Χεζμπολάχ ήταν τραύμα που προκλήθηκε από τις εκρήξεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως 4 Οκτωβρίου για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024
1 Οκτωβρίου, 2024
Γιαγιά στο Ηράκλειο γέννησε το εγγονάκι της – Το σπάνιο σύνδρομο της κόρης της
1 Οκτωβρίου, 2024
Κέρκυρα: Μάνα και κόρη πνίγηκαν στο Σιδάρι μέσα σε υψηλό κυματισμό
1 Οκτωβρίου, 2024
Δημόσιο: Πού θα γίνουν οι 19.181 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
1 Οκτωβρίου, 2024
Επιχειρήσεις στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου: Η Χεζμπολάχ ανακοινώνει απώλειες, το Ισραήλ ξεκινά περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις
1 Οκτωβρίου, 2024
Αθήνα: Επίθεση σοκ ταξιτζή σε διεμφυλική γυναίκα και τον φίλο της
1 Οκτωβρίου, 2024
Nova: Δωρεάν επικοινωνία για τους συνδρομητές κινητής πουυ πλήττονται λόγω πυρκαγιών στον Νομό Κορινθίας
1 Οκτωβρίου, 2024
To Iσραήλ ανακοίνωσε στοχευμένη χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο
1 Οκτωβρίου, 2024
ΑΔΕΔΥ: Άλλαξε την ημερομηνία της απεργίας της και συμβαδίζει με τη ΓΣΕΕ στις 20 Νοεμβρίου
1 Οκτωβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Φίλης: Οι συνθήκες εξόντωσης Νασράλα και η σημασία των εκλογών στις ΗΠΑ (vid)
1 Οκτωβρίου, 2024