Χατζηδάκης: Αναβαθμίζουμε τις προστατευόμενες περιοχές που είναι ο φυσικός πλούτος της χώρας μας

«Αναβαθμίζουμε με έργα τις προστατευόμενες περιοχές, που είναι ο φυσικός πλούτος της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης ύστερα από επίσκεψη του στην περιοχή Natura, στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά-Μαραθώνα, προαναγγέλλοντας, μάλιστα σημαντικές βελτιωτικές βελτιώσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, η εικόνα στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά – Μαραθώνα ήταν ανάμικτη, καθώς η παραθαλάσσια όαση πρασίνου της Αττικής σε ορισμένα σημεία εμφάνιζε εικόνα μη αρμόζουσα σε Natura, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης λόγω των προβλημάτων του μέχρι πρότινος θεσμικού πλαισίου.

Ο υπουργός λοιπόν, αφού συνεχάρη τους υπαλλήλους και τον πρόεδρο του Φορέα Γιώργο Λυριτζή για τις προσωπικές, καθημερινές τους προσπάθειες, εξήγησε το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις δυνατότητες του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) που θεσπίστηκε στον πρόσφατο περιβαλλοντικό νόμο, ώστε η εικόνα του Πάρκου να βελτιωθεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι ο νέος Φορέας θα επιδιώξει να δημιουργηθεί ένας νέος περιφερειακός δρόμος που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του πλησιέστερου οικισμού (Δικαστικά), για να μη γίνεται χρήση του δρόμου που οδηγεί στη παραλία.

Επίσης δεσμεύτηκε, να αξιοποιηθεί ο χώρος στάθμευσης του Κωπηλατοδρομίου από τους επισκέπτες της παραλίας, ώστε να μη φτάνουν έως εκεί με τα οχήματά τους, καθώς επίσης και να ενισχυθεί η συνεργασία με τη Πυροσβεστική, αλλά κυρίως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το σύστημα πυρόσβεσης που είχε παραγγελθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν λειτουργεί.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση των σχέσεων με το δήμο, με την περιφέρεια και την ΕΤΑΔ, η οποία έχει στην ευθύνη της το Κωπηλατοδρόμιο, καθώς είναι προς όφελος όλων η προστασία του Πάρκου και της βιοποικιλότητας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συμφωνία για συνάντηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν: «Ξεκινούν άμεσα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Κεραμέως: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων επεκτείνονται και στον Δήμο Αμοργού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Θέμα χρόνου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα νέα βίντεο από την τραγωδία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμοργό
12 Φεβρουαρίου, 2025