Χατζηδάκης: Έρχεται εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων σε 13 περιοχές

Εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων σε 13 περιοχές, που δεν μπορούν να γίνουν φυσικές αναδασώσεις, προανήγγειλε σήμερα Πέμπτη, μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα αναδασώσεις κάνουν ιδιώτες και εθελοντές.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, η προσπάθεια θα στηριχτεί με ένα ποσό ύψους 310 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ανέφερε ότι μισό εκατομμύριο στρέμματα θα καλυφτούν με δενδρύλλια που θα παραχθούν στην Ελλάδα. Διευκρίνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν οι πρώτες φυτεύσεις να γίνουν του χρόνου το φθινόπωρο.

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που ενεργοποιείται αύριο, είναι το μεγαλύτερο από ποτέ με το ποσό των επιδοτήσεων να ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ όταν παλαιοτέρα ήταν 300 με 350 εκατομμύρια δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι θα βγαίνει κάθε χρόνο ένα Εξοικονομώ Αυτονομώ αυτής της κλίμακας. Ανέφερε ότι σε μια δεκαετία καλύφθηκαν 130 χιλιάδες περιπτώσεις, ενώ στο εξής κάθε χρόνο θα καλύπτονται 60 χιλιάδες.

Αύριο (Παρασκευή) στις 10.00 το πρωί, θα ανοίξει η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος για υποβολή αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο και τον Κιρ Στάρμερ
18 Μαρτίου, 2025
Δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ για τον Λουίτζι Μαντζιόνε
18 Μαρτίου, 2025
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύο φορές ισόβια για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας
18 Μαρτίου, 2025
Φωτιά στη Β. Μακεδονία: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα εγκαυματίες
18 Μαρτίου, 2025
Κοινή επιστολή των Ευρωπαίων ηγετών προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό
18 Μαρτίου, 2025
Χρίστος Δήμας: Το 2027 θα έχουμε ασφαλείς σιδηροδρόμους
18 Μαρτίου, 2025
Σουδάν: Δέκα νεκροί από πυρά πυροβολικού των ΔΤΥ στην Ομντουρμάν
18 Μαρτίου, 2025
Παρίσταναν τους τεχνικούς και «ξάφριζαν» τα σπίτια ανύποπτων πολίτων
18 Μαρτίου, 2025
Πισπιρίγκου: Αποφασίζει το δικαστήριο για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
18 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι – Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 22χρονης
18 Μαρτίου, 2025