Χατζηδάκης: «H πιο εντυπωσιακή κυβίστηση»

Δριμεία επίθεση στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει στη Βουλή τις συμβάσεις παραχώρησης γεωτρήσεων στο Ιόνιο που ο ίδιος ως κυβέρνηση υπέγραψε, εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου, ο υπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «ξεκίνησε να διαφωνεί με τον εαυτό του». «Έχουμε δει κυβιστήσεις, αλλαγές θέσεων από διαφόρους τόσο σύντομη και εντυπωσιακή όμως ομολογώ ότι δεν θυμάμαι», σημείωσε και πρόσθεσε πως ήρθε στη Βουλή για να αναγνωρίσει τη συνεισφορά των πρώην υπουργών κ.κ. Μανιάτη και Σταθάκη, σκεπτόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να πει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να οικειοποιηθεί το έργο του. «Σήμερα όμως καταγγέλλει τις συμβάσεις που υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας 10 μέρες πριν τις εκλογές. Η ζωή είναι το καλύτερο κινηματογραφικό σενάριο για να προχωράμε μπροστά χωρίς να πλήττουμε», είπε με νόημα.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε ακόμα στην τελευταία συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με τους θεσμούς κατά την οποία, όπως είπε, επετεύχθη συμφωνία ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα μελετήσει τις διαθέσιμες επιλογές για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση. «Αυτά συμφωνήσατε και σήμερα μας καταγγέλλετε! Καταγγέλλετε τους εαυτούς σας» συμπλήρωσε.

Ακόμα, προειδοποίησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην σπεύσουν να πουν πως το Δημόσιο θα μείνει εκτός των γεωτρήσεων, διαμηνύοντας πως «δεν υπάρχουν τίποτα τέτοια, είναι ένα πλάσμα της φαντασίας σας».

«Βρείτε τα με τους εαυτούς σας! Χρειάζεστε πολιτική ψυχοθεραπεία! Δηλώνω εμβρόντητος και δεν μου έχει ξανασυμβεί από τότε που είμαι βουλευτής», κατέληξε.

-Ad-