«Απαιτώ εξηγήσεις από αυτήν την απίστευτη αντιπολίτευση που κλείνει τα μάτια της σε αυτά που γίνονται σε όλη την Ευρώπη και λέει στους νέους ανθρώπους να μείνουν στις σημερινές χαμηλές συντάξεις.
Να βγει κάποιος να μας εξηγήσει, γιατί δεν θέλουν να δοθούν αυξήσεις 43% έως 68% στις συντάξεις που θα λάβουν οι νέοι. Και ο κ. Τσίπρας που τα υιοθετεί αυτά, να εξηγήσει, γιατί θέλει να καταδικάσει τους νέους ανθρώπους σε χαμηλές συντάξεις».
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνεντεύξεις του σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και στον Real FM, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Έχουν ζαλιστεί με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και το κομματικό πάθος και κάνουν κριτική ακόμη και σε πράγματα που είναι ολοφάνερα σωστά. Κριτική που τους αποξενώνει από τη νέα γενιά, γιατί από τη μια λένε ότι δήθεν νοιάζονται για τους νέους και από την άλλη υπερασπίζονται ένα σύστημα για το οποίο διαμαρτύρονται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι τα δόγματα και οι αραχνιασμένες απόψεις τους. Εμείς λέμε άσπρο, αυτοί λένε μαύρο. Ας λένε ό,τι θέλουν, εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνουμε το σωστό», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης. «Κάνουμε ένα βήμα που δίνει δύναμη στους νέους εργαζόμενους και θα περίμενα να μας λένε ότι το κάνουμε με καθυστέρηση» σημείωσε.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ότι το σύστημα του ατομικού «κουμπαρά», που εισάγεται με το νομοσχέδιο για την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά», εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και σε χώρες με παράδοση στο κοινωνικό κράτος, όπως οι σκανδιναβικές. «Τι σόι εκσυγχρονιστική αντιπολίτευση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν κλείνει τα μάτια του σε αυτό που γίνεται σε όλη την Ευρώπη; Ας βγουν να μας πουν που είναι το μοντέλο που ονειρεύονται και τι προτείνουν», είπε.
Απαντώντας εξάλλου στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «τζόγου» με τις εισφορές των ασφαλισμένων, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: «Τζόγος θα υπήρχε, αν κινδύνευαν οι αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων, αλλά στο νομοσχέδιο υπάρχει ειδική πρόβλεψη που λέει ότι ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που κάτι πάει στραβά στις διεθνείς αγορές και δεν πάνε καλά οι επενδύσεις, το κράτος εγγυάται ότι ο ασφαλισμένος θα πάρει τα χρήματα που κατέβαλε συν τον πληθωρισμό. Πού είναι λοιπόν ο τζόγος;», διερωτήθηκε. «Υπάρχει», κατέληξε, «διπλή εγγύηση τόσο για τους σημερινούς όσο και για τους νέους συνταξιούχους».