Χατζηδάκης: Οι 9 τομείς που η ζωή των Ελλήνων θα γίνει καλύτερη το 2025

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις βασικές επιδιώξεις του σχεδίου προϋπολογισμού 2025 σε δημοσίευση στο TikTok.

«Δεν φαντάζομαι κάποιος ή κάποια από εσάς να θέλει να γυρίσουμε πίσω στο 2019, έτσι δεν είναι; Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι και εγώ, από την πλευρά μου, τα βρίσκω όλα “τζάμι” και πως δεν βλέπω τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που ακόμη υπάρχουν.

@kostis_hatzidakis

9 τομείς που η ζωή των Ελλήνων θα γίνει καλύτερη το 2025. #tiktokgreece #fypgreece #neadimokratia #ellada

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Ούτε και διαθέτω, ωστόσο, κάποια μαγική γομολάστιχα, για να διαγράψω τα προβλήματα, όπως μας λέει η αντιπολίτευση φυσικά ότι μπορεί να κάνει. Αυτό που έχω να σας πω, είναι πως μετά τη σταδιακή πρόοδο όλων των τελευταίων πέντε – έξι ετών, η Ελλάδα του χρόνου θα ανέβει ακόμα ψηλότερα», επεσήμανε μεταξύ άλλων, πριν σταθεί στους εννέα τομείς.

  1. Ο κατώτατος μισθός από τον Απρίλιο θα ανέβει κι άλλο. Το ίδιο και ο μέσος μισθός και σίγουρα θα κρατήσουμε τη δέσμευση για κατώτατο μισθό 950€ μέχρι το 2027 και μέσο μισθό 1.500€.
  2. Οι συντάξεις που, ύστερα από πολλά χρόνια, «ξεπάγωσαν» από πρόπερυσι θα ανέβουν το 2025, όσο περίπου και ο πληθωρισμός.
  3. Η ανεργία έπειτα από δεκαπέντε χρόνια θα είναι κάτω από το 10% και τουλάχιστον 30.000 άνεργοι θα βρουν δουλειά μες στο 2025.
  4. Ο πληθωρισμός μειώνεται στο 2,1% το 2025 και ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται ήδη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  5. Θα συνεχισθεί η προσπάθεια για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής: Καθολική εφαρμογή του myDATA, ηλεκτρονικό τιμολόγιο κι αυτά είναι κοινωνική δικαιοσύνη από τη μία πλευρά και τρόπος για να περιοριστούν περαιτέρω οι φόροι από την άλλη.
  6. Μειώνονται χάρη στην προσπάθεια της κυβέρνησης οι τραπεζικές προμήθειες, ενώ και τα επιτόκια δανεισμού θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.
  7. Η χρηματοδότηση για την Υγεία θα είναι αυξημένη σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 75%.
  8. Έργα που ολοκληρώνονται κάνουν καλύτερη τη ζωή μας: Η δεύτερη φάση του Μετρό Θεσσαλονίκης, το Κτηματολόγιο, ο εκσυγχρονισμός δεκάδων νοσοκομείων και κέντρων υγείας, το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» .
  9. Από τον Σεπτέμβριο επιτέλους ξεκινά η λειτουργία των πρώτων μη κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

«Όλα αυτά δεν είναι μαγικές συνταγές, αλλά αποτέλεσμα προσπάθειας και πολιτική κοινής λογικής. Τις μαγικές συνταγές τις πληρώσαμε και φυσικά δεν θα τις ξαναδοκιμάσουμε», ολοκλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην αγορά κατά της σύλληψης Ιμάμογλου – Διετάχθη εισαγγελική έρευνα
1 Απριλίου, 2025
Κορωπί: Ο 51χρονος με το κατσαβίδι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό συντρόφου του – Η εμμονή με δικηγόρο και τα βασανιστήρια σε παιδική ηλικία
1 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια
1 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι σταθμαρχών που «εκπαιδεύονται» με γελάκια στις κονσόλες μετά την τραγωδία – «Μην τραβήξει κανείς καμιά φωτογραφία»
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Η πλημμυρισμένη Πάρος από το διάστημα – Δορυφορική εικόνα
1 Απριλίου, 2025
Γαλλία: Βγαίνει στην αντεπίθεση η Λεπέν – Το καλοκαίρι του 2026 η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της
1 Απριλίου, 2025
FIRS: Το Νέο Όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ρωσικής διείσδυσης
1 Απριλίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάρος και Μύκονος μετά τη σφοδρή κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής
1 Απριλίου, 2025
Η Μόσχα εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία, αλλά έχει τις δικές της προτεραιότητες, λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
1 Απριλίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα «κίτρινης» ή «κόκκινης» κάρτας σε υπουργούς
1 Απριλίου, 2025