Χατζηδάκης: Προχωρούμε δυναμικά με τις αποκρατικοποιήσεις διότι ανεβάζουν τη χώρα

«Τους τελευταίους 7 μήνες προχωρήσαμε δυναμικά μπροστά, με 9 αποκρατικοποιήσεις και συμβάσεις παραχώρησης», είπε ο υπουργός.

Ξέρω, ξέρω ότι ορισμένοι από εσάς πιστεύετε ότι είμαι «μεσίτης» και ότι «ξεπουλάω τη χώρα», με τις αποκρατικοποιήσεις, αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης, μέσω του λογαριασμού του στο TikTok, κάνει λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις. «Τι έχει γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις: Πώς ήταν τα πράγματα με το Λιμάνι του Πειραιά και πώς είναι τώρα!

«Πώς ήταν με τα περιφερειακά μας αεροδρόμια -που ήταν σχεδόν σαν τσαντίρια- και πώς έχουν γίνει τώρα: κούκλες. Πόσα λεφτά χάναμε με την Ολυμπιακή τον χρόνο και πόσα κερδίζουμε τώρα με τις 2 ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες», συνεχίζει ο Υπουργός.

Τους τελευταίους 7 μήνες προχωρήσαμε δυναμικά μπροστά, με 9 αποκρατικοποιήσεις και συμβάσεις παραχώρησης:

– Αττική Οδός

– Τρία περιφερειακά λιμάνια: Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο

– Διάθεση των μετοχών της HELLENiQ Energy

– Οι αποκρατικοποιήσεις 3 Τραπεζών: Eurobank, Alpha και Εθνική

– Και φυσικά η διάθεση του 30% του Αεροδρομίου Αθηνών, που συγκέντρωσε πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Δεν είναι μόνο το ταμειακό όφελος 5,7 δισ. ευρώ, είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον! Η ώθηση που δίνουν αυτές οι αποκρατικοποιήσεις στην οικονομία. Οι οπαδοί του κρατισμού και του σοβιετικού μοντέλου φωνάζουν. Εμείς προχωράμε μπροστά με τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης!», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

@kostis_hatzidakis

Προχωρούμε δυναμικά με τις αποκρατικοποιήσεις, διότι ανεβάζουν τη χώρα! #tiktokgreece #fypgreece #politiki #ellada

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Ξεκίνησε η υποβολή τους – Οι κρίσιμες ημερομηνίες και οι εκπτώσεις
29 Μαρτίου, 2025
Live η ομιλία του Σ. Φάμελλου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
29 Μαρτίου, 2025
Χανιά: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι δύο υπάλληλοι της διεύθυνσης υγείας
29 Μαρτίου, 2025
Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει στις 31 Μαρτίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
29 Μαρτίου, 2025
Αττική: Τραγικός επίλογος για τον 51χρονο που είχε εξαφανιστεί από την Ομόνοια – Εντοπίστηκε νεκρός
29 Μαρτίου, 2025
Σεισμός Μιανμάρ: Καταφθάνει διεθνής βοήθεια – Στους 1.002 οι νεκροί, φόβοι πως θα ξεπεράσουν τις 10.000
29 Μαρτίου, 2025
Υπόθεση Πολεοδομίας: Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των δικαστών στη Ρόδο – Συνάντηση Δήμου με ΤΕΕ
29 Μαρτίου, 2025
Έντονη δυσάρεσκεια της Δανίας μετά τις δηλώσεις Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία – «Δεν εκτιμούμε τον τόνο με τον οποίο εκφράζεται»
29 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Βροχές μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου – Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασία στους 20°C από τη Δευτέρα
29 Μαρτίου, 2025
Αναστασία Βελεγράκη: Κανένα ίχνος της γνωστής εικαστικού – «Την είχε πλησιάσει ένας άνδρας χειριστικός και επίμονος»
29 Μαρτίου, 2025