Χειροπέδες και πάλι στον παιδεραστή Σειραγάκη

Συνελήφθη εκ νέου ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, μία ημέρα μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της πρόωρης αποφυλάκισης.

Ο Νίκος Σειραγάκης φέρεται να παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί να μόνο κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σειραγάκη ζητώντας τη διαβίβαση της δικογραφίας της υπόθεσης αλλά και του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον κατηγορούμενο προκειμένου να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου.

Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ενώ ο κατηγορούμενος συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως μετά την εξέλιξη αυτή θα συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει αν ο κατηγορούμενος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

O Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών (σ.σ. εκτιτέα τα 20 χρόνια) για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών στην περιοχή του Ρεθύμνου και αποφυλακίστηκε πρόσφατα.