Χειροπέδες σε οδηγό ταξί που ήταν μεθυσμένος και δεν είχε δίπλωμα

Υπό την επήρεια αλκοόλ εντοπίστηκε να οδηγεί ένας οδηγός ταξί στην Αττική Οδό, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο όσους κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο με τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε.

Ο 49χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν ο μεθυσμένος επαγγελματίας οδηγός έγινε αντιληπτός να κινείται με το αυτοκίνητό του επί της Αττικής Οδού στο ύψος του Κορωπίου.

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν τον επικίνδυνο οδηγό ταξί ακινητοποίησαν το όχημα και κατά τον έλεγχό τους διαπίστωσαν πως δεν έφερε δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί πριν από λίγες μέρες.

Όταν δε διαπιστώθηκε διά του τυπικού ελέγχου ότι ο ταξιτζής βρισκόταν και υπό την επήρεια αλκοόλ, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

«Στο αλκοτέστ διαπιστώθηκε ότι ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, του πήραν τα πάντα»

«Του είχαν αφαιρέσει το δίπλωμα, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Έκανε «σφήνες» στην Αττική Οδό τον είχαν από τις κάμερες στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ειδοποίησαν το περιπολικό το οποίο τον εντόπισε. Τον εντόπισαν χωρίς να έχει καταγραφεί καταδίωξη και στο αλκοτέστ διαπιστώθηκε ότι ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Του πήραν τα πάντα, του έκαναν όλες τις διοικητικές αφαιρέσεις, δεν ήταν πάνω από το 0.60 το αλκοόλ ώστε να πάει αυτόφωρο, είχε όμως τις επιπτώσεις που είχε γιατί του έγινε και μήνυση επειδή που είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα», επεσήμανε το πρωί της Κυριακής 9/2 μιλώντας στο Mega ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

«Θα πρέπει να προβλέπεται πιο αυστηρό αποτέλεσμα αν κάποιος το κάνει 2η και 3η φορά», υπογράμμισε από την πλευρά του ο δικηγόρος, Βασίλης Χειρδάρης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες
16 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
16 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Συνελήφθη η 22χρονη οδηγός του ΙΧ
16 Μαρτίου, 2025
Κοζάνη: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ! 61χρονος αυτοκτόνησε στο σπίτι του – Κρεμάστηκε από κουρτινόξυλο
16 Μαρτίου, 2025
Γνωστός Κρητικός λυράρης προσήχθη από την ΕΛ.ΑΣ.
16 Μαρτίου, 2025
Ξεκινά την Δευτέρα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
16 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης: Θερμά συλλυπητήρια στον λαό της Βόρειας Μακεδονίας – Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει
16 Μαρτίου, 2025
Μαρινέλλα: «Βελτιώνεται η ομιλία της, η αποκατάσταση θέλει χρόνο»
16 Μαρτίου, 2025
Ιράν προς ΗΠΑ: «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υπαγορεύετε την εξωτερική μας πολιτική»
16 Μαρτίου, 2025