Χειροπέδες σε σπείρα πορτοφολάδων που δρούσε στη βορειανατολική Αττική

Σπείρα που έκλεβε πορτοφόλια από πελάτες καταστημάτων στη βορειανατολική Αττική εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή, από ειδική ομάδα αστυνομικών, δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία τη στιγμή που πέταξαν πορτοφόλι, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δύο ομοεθνείς τους ως συνεργοί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαπές πήγαιναν τις ώρες αιχμής, κατά ομάδες, σε εμπορικά καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν, μάλιστα, υποψίες φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση. Στη συνέχεια, εντόπιζαν τα θύματά τους και τα πλησίαζαν αναλαμβάνοντας η μία εξ αυτών να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες, με τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτια ξενοδοχείου, στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.060 ευρώ, 116 δολάρια ΗΠΑ, τέσσερα πορτοφόλια, δύο κινητά τηλέφωνα, ρολόι και χρυσή βέρα.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τη Νέα Ιωνία. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

-Ad-