Σάλος: Χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή συνεργάτιδα του Μητσοτάκη

Αγκαζέ με την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη, παρακολούθησε πριν τέσσερα χρόνια τις γιορτές μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι η νέα επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Η πρώην βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας δίνει ανελλιπώς το «παρών» στην ακροδεξιά φιέστα μίσους και εθνικού διχασμού, που στήνουν οι φιλοβασιλικές, χουντικές και ναζιστικές ομάδες στο τέλος κάθε καλοκαιριού στο Βίτσι γιορτάζοντας τη νίκη της «εθνικής παρατάξεως» στον εμφύλιο πόλεμο.

Αν το 2013 οι χρυσαυγίτες είχαν αποδοκιμάσει την κ. Αντωνίου κατά την κατάθεση στεφάνου, με απώτερο στόχο να αποδυναμώσουν την Νέα Δημοκρατία από το ακροδεξιό ακροατήριο, δυο χρόνια μετά η κ. Αντωνίου εμφανίστηκε αγκαζέ και χαμογελαστή στις γιορτές μίσους με την τότε κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΧΑ, Δέσποινα Σβερώνη.

Ενδιαφέρον είναι ότι η κυρία Αντωνίου είχε αποσταλεί σε εκδήλωση στο Βίτσι και ως εκπρόσωπος της Βουλής από τον τότε πρόεδρό της, που δεν ήταν άλλος από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μεσοβέζικη είναι και η στάση της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο θέμα όλα αυτά τα χρόνια. Αν και δεν υιοθέτησε ποτέ τις εκδηλώσεις, δεν απέτρεπε τα στελέχη της να μετέχουν σ’ αυτές, ούτε και τιμώρησε κανέναν για την επιδεικτική ταύτιση με την Ακροδεξιά. Η στάση αυτή δεν άλλαξε από την εποχή του Αβέρωφ μέχρι και σήμερα.

Και αυτό συνέβη επί όλων των προέδρων, από τον «σκληρό» Αβέρωφ έως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο παρελθόν και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γιόρτασαν πλάι πλάι με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής όπως οι Νίκος Κορτσάρης, Ανέστης Αγγελής, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Mιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ συγχαρητήριο τηλεγράφημα είχε στείλει και ο τότε ο βουλευτής της Ν.Δ. Παναγιώτης Ψωμιάδης

-Ad-