Η φιλοσοφία του να παρκάρουμε σε όποιο σημείο επιθυμούμε, ακόμη και αν πρόκειται για ράμπες ΑμεΑ, πεζοδρόμια και πλατείες, προκύπτει και από τα στοιχεία της Τροχαίας.
Συγκεκριμένα, το τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου βεβαιώθηκαν 48.513 παραβάσεις για… προκλητικό παρκάρισμα 9.531 για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ, 25.833 για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους, 7.331 για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς.
Ακόμη κόπηκαν 5.818 για στάση- στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές, 1.861 για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους, 764 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και 1.105 για ηχορύπανση από οχήματα.
Το πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.
Με πληροφορίες από εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”