Χιόνια Αττική: Συναγερμός! Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Χιόνια Αττική: Η κακοκαιρία σφυροκοπά όλη τη χώρα – Στην Αττική έχουν ήδη παρθεί αρκετά έκτακτα μέτρα – Τι θα συμβεί σήμερα

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα είναι εδώ, φέρνοντας για τα καλά τον χειμώνα στη χώρα μας.

Ήδη στην Αττική έχουν ληφθεί μέτρα καθώς σημειώνονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιόνια Αττική: Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Χιόνια Αττική: Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιόνια Αττική: Χιόνια σε Σύνταγμα, Νίκαια, Ίλιον

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα πλήττει τη χώρα, με κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις να αναμένονται σήμερα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Ειδικά για την Αττική, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα στην Αθήνα και την Αττική…

Χιόνι και στο Σύνταγμα

Χιόνια στη Νίκαια

Πυκνή χιονόπτωση στο Ίλιον

Κλειστή η Κατεχάκη και η Αθηνών – Λαμίας από Καλυφτάκη έως Οινόφυτα

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από Καλυφτάκη έως Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Και στη λεωφόρο Κατεχάκη υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας από το ύψος της Μεσογείων έως τη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων υπάρχει και στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα, καθώς και στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της οδού Θρασύβουλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά.

Παράλληλα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, στο ύψος της περιοχής Λούμπα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αλεποχώρι, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

-Ad-