Χιόνια στην Αθήνα: Οι 10 περιοχές που θα το στρώσει

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν παγετό και ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική.

Ύστερα και από το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σκηνικό αλλάζει τα επόμενα εικοσιτετράωρα: Από το Σάββατο στη βόρεια Ελλάδα ενώ από την Κυριακή αναμένεται έντονη, ψυχρή εισβολή, με χιόνια και τσουχτερό κρύο και στην υπόλοιπη χώρα. Η κακοκαιρία “Barbara” πρόκειται να φέρει, πέρα από χιόνια, και θυελλώδεις ανέμους. Από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη ο χειμώνας θα δείξει το «σκληρό» του πρόσωπο.

Η θερμοκρασία στην Αττική την Παρασκευή (3/2) ήταν 16 βαθμοί Κελσίου και την Κυριακή (5/2), πρώτη ημέρα επέλασης της κακοκαιρίας, δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Τα χιόνια την Κυριακή θα κάνουν τις πρώτες πρωινές ώρες την εμφάνισή τους σε Χαλκιδική, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο. Το μεσημέρι ξεκινά η «Μπάρμπαρα» να «σφυροκοπά» την Αττική, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ALPHA, η χιονόπτωση θα ξεκινήσει το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Μάλιστα, σε Σταμάτα, Κρυονέρι και Αγιο Στέφανο θα υπάρξει χιονόστρωση. Από το βράδυ της Κυριακής (5/2) ξεκινά η χιονόπτωση σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής θα υπάρξει χιονόστρωση που θα ξεκινά από την Αγία Παρασκευή και θα εκτείνεται στις περιοχές βορειότερα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ALPHA χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Κυριακή στις εξής περιοχές της Αττικής:

Ανοιξη
Δροσιά
Διόνυσος
Οινόφυτα
Βίλια
Πεντέλη
Κηφισιά
Μαρούσι
Αγία Παρασκευή
Χαλάνδρι