Χιόνια στην Αττική: Τι ώρα θα το στρώσει στην Αθήνα – Live χάρτης με περιοχές

Χιόνια στην Αττική: Αισθητά ήδη από σήμερα το βράδυ θα είναι τα φαινόμενα που θα φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με κύρια χαρακτηριστικά της να είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός και οι χιονοπτώσεις που αναμένονται ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Χιόνια στην Αττική: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η Αττική θα επηρεαστεί αύριο (05/02), πριν από το μεσημέρι, καθώς οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν – επίσης – και τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.

Χιόνια στην Αττική: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Χιόνια στην Αττική: Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» -Τι λένε Μαρουσάκης, Καλλιάνος

«Ετοιμαζόμαστε για αρκετά δύσκολες καταστάσεις και στην Αττική όπου πολύ πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες και σε κεντρικές περιοχές», έγραψε στο facebook ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, από σήμερα, Σάββατο, το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας, με μια πολική αέρια μάζα που κατεβαίνει από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Χιόνια στην Αττική: Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, από την Κυριακή και στο κέντρο της Αθήνας

Τα κύρια χαρακτηριστικά των «χιονοκυμάτων», όπως τα χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος, θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις -ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και σε θαλάσσιες/παραθαλάσσιες περιοχές- και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας η θερμοκρασίες αναμένεται να πέσει ακόμα και στους -15 βαθμούς Κελσίου και δεν αποκλείεται να παραμείνει κάτω από το μηδέν για ολόκληρο 24ωρο. Επίσης, θα σημειωθούν πολύ δυνατοί άνεμοι και καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι από την Κυριακή το βράδυ θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας και, μάλιστα, θεωρείται πολύ πιθανό να το «στρώσει» κιόλας, ακόμα και στις κεντρικές περιοχές. Από τις 8 το πρωί της Κυριακής θα χιονίζει στην Αττική, στα βόρεια προάστια κυρίως, και από το απόγευμα θα αρχίσει να πέφτει χιόνι και στο κέντρο. Τη Δευτέρα, είπε ο κ. Μαρουσάκης, αναμένεται ένα «άνοιγμα» στον καιρό, αλλά μετά, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας μέχρι Τετάρτη-Πέμπτη.

Χιόνια στην Αττική: Ο χιονιάς θα μπει εντυπωσιακά το πρωί της Κυριακής στην Αττική

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως ο χιονιάς θα μπει εντυπωσιακά το πρωί της Κυριακής στην Αττική.

Συγκεκριμένα γράφει:

Με πολύ εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο θα μπει ο χιονιάς αύριο στην Αττική ξεκινώντας από τις βορειοανατολικές και βόρειες περιοχές του νομού.

Όπως όλα δείχνουν, ενώ πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής θα υπάρχουν και ανοίγματα στον ουρανό της Αττικής, πολύ γρήγορα θα έρθουν νεφώσεις από τα βορειοανατολικά του νομού, προερχόμενες από την Εύβοια, και θα καλύψουν όλη την Αττική.

Αν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και πάρα πολύ γρήγορα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα βόρεια προάστια της Αθήνας από το υψόμετρο των 200-250 μέτρων και υψηλότερα (πρόσκαιρα ίσως και χαμηλότερα).

Στον υπόλοιπο νομό θα εκδηλώνεται βροχή η χιονόνερο κατά διαστήματα.

Από το βράδυ και στη συνέχεια και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα υποτροπή και οι χιονοπτώσεις πια θα κατέβουν χαμηλότερα με αυξημένη την πιθανότητα να επηρεαστεί και το κέντρο της Αθήνας και ίσως και περιοχές με ακόμα χαμηλότερο υψόμετρο.

Χιόνια στην Αττική: Ψύχος μέχρι και την Πέμπτη-Παρασκευή

Αυτές οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως και σχεδόν τα τέλη της εβδομάδας που θα έρθει με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα αρκετές ημέρες μπροστά μας για να συζητάμε τις πιθανές περιοχές χιονοπτώσεων, που κατά βάση θα είναι οι :

Βορειοανατολικό Αιγαίο
Σποράδες
Εύβοια
Ανατολική Θεσσαλία
Ανατολική Στερεά (και η Αττική ασφαλώς)
Ανατολική Πελοπόννησος
Κυκλάδες
Κρήτη