Χίος: Αδιανόητα πράγματα από ΜΑΤ χούλιγκανς – Έχασε τα λόγια του ρεπόρτερ του OPEN (video)

Σε βανδαλισμούς προχώρησαν άνδρες των ΜΑΤ που φορούσαν πολιτικά, ενώ αποχωρούσαν από το λιμάνι των Μεστών της Χίου, έσπασαν τα τζάμια αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα κοντά στο λιμάνι και πετώντας χημικά σε κατοίκους της περιοχής. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και έβριζαν τους κατοίκους

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε η τοπική ιστοσελίδα alithheia.gr, οι αστυνομικοί, που φορούσαν τα κράνη τους, καθυβρίζουν και κυνηγάνε τους νησιώτες ενώ σε κάποια πλάνα εμφανίζονται να κρατούν και οπλισμό. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μερικές ώρες, καθώς χθες είχαν δημοσιοποιηθεί βίντεο στα οποία άνδρες των ΜΑΤ έσπαγαν αυτοκίνητα πολιτών στη Χίο.

Την ίδια ώρα ο ρεπόρτερ του σταθμού OPEN… έχασε τα λόγια του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «νομίζαμε πως τα έχουμε δει όλα αυτά τα 25 χρόνια…».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το politischios.gr, φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα, αξιοποίησαν τις εξαρτήσεις τους, όπως τα κράνη και πήραν μέχρι και τα όπλα τους προκειμένου να εκφοβίσουν τους πολίτες, στους οποίους δεν δίστασαν να ρίξουν μέχρι και δακρυγόνα και να σπάσουν ακόμα και παρακείμενα οχήματα.

Μάλιστα έφθασαν στο αισχρό σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες «τουρκόσπορους» και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «τουρκονήσια», χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.