Χίος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η δασική πυρκαγιά στο νησί

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις τοπικές αρχές της Χίου, καθώς οι φλόγες απείλησαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, το χωριό Σιδηρούντα.

Οι προσπάθειες πυρόσβεσης απέδωσαν και λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τρίτης αποχώρησαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, εκτός από ένα ελικόπτερο Erickson, που είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζvπύρωση.

Τόσο στην περιοχή της Λίμνης, στο πευκοδάσος όπου έκαιγε η πυρκαγιά από το βράδυ της Δευτέρας, όσο και στην περιοχή της Ελίντας έχουν αναπτυχθεί επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για άμεση επέμβαση, εφόσον χρειαστεί.

Να σημειωθεί ότι στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης δόθηκε σήμα για εκκένωση του χωριού Σιδηρούντα, αφού πλησίασε επικίνδυνα ένα μέτωπο, που έσβησε, όμως, εγκαίρως.

Εν τω μεταξύ, αύριο, Τετάρτη, οδηγείται στο αυτόφωρο ο 63χρονος στον οποίο, λόγω εργασιών που έκανε στη θέση Μετόχι Σιδηρούντας, αποδίδεται από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Υπολογίζεται ότι έχουν καεί περί τα 13.000 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και ελαιοκαλλιέργειες, καθώς και αποθήκες στην περιοχή Μετόχι.