Χίος: Έτσι έγινε η δολοφονική επίθεση – Τα πρώτα λόγια του (vid)

Άγνωστοι πυροβόλησαν τα ξημερώματα τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και τον τραυμάτισαν.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ο δημοσιογράφος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ άλλες βολίδες έχουν καρφωθεί στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες διέφυγαν αφού τον πυροβόλησαν.

Ο χώρος της επίθεσης αποκλείστηκε από άνδρες της ασφάλειας σε μια προσπάθεια εντοπισμού στοιχείων για τους δράστες της επίθεσης.

Το δελτίο ειδήσεων του Alpha, με βίντεο-αναπαράσταση, «έδειξε» τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου, αλλά και τις πρώτα λόγια του:

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία καλά σχεδιασμένη ενέργεια, πριν από την οποία φαίνεται ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες: Εντοπισμός του σπιτιού του δημοσιογράφου, παρακολούθησή του, κατόπτευση των γύρω δρόμων.

Η Αστυνομία αναζητά το κίνητρο των δραστών: Εάν πρόκειται για προσωπικές διαφορές, εάν πρόκειται για κάποιον που ήθελε να εκδικηθεί για κάποιο δημοσίευμα της εφημερίδας του Στέφανου Χίου ή εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.