Χιώτης σε Τσακρή: «Αφελές το έντυπο για το εμβόλιο – Το διαβάσατε στην Επιτροπή;»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κυβερνητική προετοιμασία για τον εθνικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και το διαδικαστικό σκέλος που θα ακολουθείται από τους πολίτες τη στιγμή που θα κλειστεί το ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής του.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζονται τα νοσοκομεία, γιατί οι υγειονομικοί υπάλληλοι αποτελούν την πρώτη ομάδα – στόχου και θα εμβολιαστούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι ευπαθείς ομάδες και ο υπόλοιπος πληθυσμός θα εμβολιάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής τους και στη συνέχεια θα απαντούν γραπτώς σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, προκειμένου λάβουν οι ειδικοί τις σχετικές πληροφορίες και να εξεταστεί αν όντως πρέπει γιατροί, νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας μπορούν να προχωρήσουν στην εν λόγω ιατρική πράξη.

Έτσι, αφού ο πολίτης συμπληρώσει το ονοματεπώνυμό του και την ημερομηνία, στη συνέχεια με «Ναι», «Όχι» ή «Δεν ξέρω» θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως, «αισθάνεστε αδιάθετος σήμερα;», «Έχετε κάποια γνωστή αλλεργία σε φάρμακα, τρόφιμα, κάποιο συστατικό εμβολίου ή στο καουτσούκ;» ή «Είστε υπό μακροχρόνια αγωγή με αντιπηκτικά ή ασπιρίνη;» και «Έχετε διαγνωστεί με COVID-19;».

Μέρος των παραπάνω ερωτήσεων οδήγησαν το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Βασίλη Χιώτη, να εκφράσει την άποψή του στον αέρα, χαρακτηρίζοντας το έντυπο «λίγο αφελές».

Επίσης, ρώτησε τον κ. Τσακρή, εάν στην επιτροπή διάβασαν το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

Δείτε το ερωτηματολόγιο: