Χρηστίδης: Η δουλειά που κάναμε με τη Φώφη Γεννηματά φαίνεται και αποτυπώνεται πολιτικά

Ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, αναφέρθηκε στο διακύβευμα της υποψηφιότητάς του, ενώ αναφέρθηκε και στο αποτύπωμα που άφησε η Φώφη Γεννηματά στην παράταξη. Ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο μάλιστα για έκπληξη, ο αριθμός των 7.000 υπογραφών που συγκέντρωσε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: «Η πολιτική γίνεται για τους καθημερινούς ανθρώπους για αυτούς που αγωνιούν να γίνει καλύτερη η ζωή τους.

Αυτές τις αρχές και αξίες θέλω να προσφέρω με την υποψηφιότητα μου μαζί με χιλιάδες ανθρώπους που κινήθηκαν από κάτω προς τα πάνω και υπέγραψαν για μένα.

Ήταν έκπληξη ο αριθμός που συγκεντρώθηκε πάνω από 7.000 υπογραφές. Είναι πολύ τιμητικό αυτό.

Σε μια διαδικασία 5 μόλις ημερών εκατοντάδες μέλη και φίλοι κινήθηκαν , για να δώσουν τη δύναμη σε εμένα να είμαι υποψήφιος και να εκφράσω τις σκέψεις, τις ιδέες και τις ευαισθησίες του αυτών των ανθρώπων.

Ως εκπρόσωπος τύπου έδωσα στίγμα και καθαρές θέσεις».

«Η ηγεσία της Φώφης Γεννηματά βοήθησε για το come back της παράταξης»

Στη συνέχεια ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε: «Η δουλειά που κάναμε με τη Φώφη Γεννηματά φαίνεται και αποτυπώνεται πολιτικά. Η ηγεσία της βοήθησε την παράταξη να κάνει το come back και είδαμε να ανεβαίνει σταδιακά και να γίνεται το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας. Σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας το αίτημα είναι ακόμα πιο δυνατό τώρα για επανεκκίνηση παραταξιακή, πολιτική, κοινωνική, κινηματική.

Ένα restart της παράταξης για τη μελλοντική πρωταγωνιστική δυναμική της. Για τους αγώνες που έρχονται μεταξύ της προόδου και της συντήρησης. Για όλες τις γενιές που θέλουν να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες. Με σαφές πολιτικό, ιδεολογικό, πολιτιστικό όραμα που θα επαναφέρει τους μη προνομιούχους στην επιφάνεια, γιατί το οφείλουμε στη χώρα και στην παράταξη. Με αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς βήμα πίσω.

Το ενδιαφέρον που δείχνει στην εσωτερική μας διαδικασία η κοινωνία καταγράφεται μέρα με τη μέρα. Ο κόσμος διψάει για πραγματική πολιτική δράση και επανεκκίνηση.

Παντού υπάρχει συμμετοχή. Από τον κόσμο που υπογράφει και με στηρίζει, στα social media με τη νεολαία να πρωτοστατεί, αυτό επιβεβαιώνει τη δύναμη και την αντοχή της παράταξης. Ο κοιμώμενος γίγαντας ξυπνά.

Τα τελευταία χρόνια έχω συναντήσει διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που ψάχνουν ελπίδα».

«Δεν υπάρχει συμπληρωματικός ρόλος για το Κίνημά μας»

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρηστίδης είπε: «Είμαι εδώ για να αναδείξουμε την κενότητα της ροζ και της μπλε συντήρησης. Ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας για παράδειγμα είναι copy paste συνθημάτων ΠΑΣΟΚ περασμένων δεκαετιών. Η δική μας πρόταση ως Σχέδιο Ελλάδα και ως Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο είναι μία πολύ πιο σοβαρή πρόταση για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Υπάρχει ακόμα μία κατηγορία ανθρώπων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία για να μην ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο κ. Μητσοτάκης έχει υποστεί σημαντική φθορά σε σχέση με αυτό που είχε οικοδομήσει το 2019 και θα έχει μεγαλύτερη γιατί όσο περνάει ο καιρός έρχεται αντιμέτωπος με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, και φυσικά δυσκολεύεται να τα αντιληφθεί , ως ελίτ που είναι, πόσο μάλλον να τα φέρει εις πέρας.

Λόγω ηλικίας δεν έζησα τα χρόνια του Ανδρέα, την Αλλαγή. Είμαι όμως παιδί της Αλλαγής. Εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Κ. Σημίτη και έζησα την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ με όλους τους προέδρους και φυσικά τη Φώφη Γεννηματά που δούλεψε ενεργά και με επιτυχία για την ενότητα και δυναμική της παράταξης. Σαν συνέχεια αυτής της δυναμικής και ιστορίας, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, να μεγαλώσουμε την παράταξη και να την επαναφέρουμε πρωταγωνιστικά και νικηφόρα στο προσκήνιο της πολιτικής και της ιστορίας.

Η ουσία είναι σε ποιους πολίτες απευθύνεσαι. Εμείς δεν απευθυνόμαστε σε κόμματα, δεν έχει να κάνει η παράταξή μας με συνοικέσια και προξενιά αλλά με κοινωνικές συμμαχίες».

Όσο για την ψηφοφορία, σημείωσε: «Η συμμετοχική δημοκρατία περιλαμβάνει τους πάντες, όσοι θέλουν να ψηφίσουν και εμείς πρέπει να δούμε το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με όρους που θα διασφαλίζουν την ακεραιότητα της διαδικασίας. Με ενδιαφέρει η συμμετοχή, καταλαβαίνω ότι η νέα γενιά έχει άλλες παραστάσεις. Η πλειοψηφία που υπέγραψαν την υποψηφιότητά μου ήρθαν από τα social media δεν μετείχαν σε παραδοσιακές κομματικές δομές. Με ενδιαφέρει η μεγάλη συμμετοχή για μία παράταξη με ενότητα, φρεσκάδα, καινοτομία στην πολιτική για να αλλάξει τις χαμηλές ταχύτητες που κινούμαστε όλα αυτά τα χρόνια».