Στην επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, «ως αναγκαστική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, για εσωκομματικούς λόγους»|, αναφέρθηκε ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αντιπαραβάλλοντας τις ψήφους που πήρε η τέως Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Aντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος ότι έχουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 160 ψήφους, μόνο δηλαδή με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και των Σπαρτιατών, ενώ την προηγούμενη φορά είχαμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 260 ψήφους και σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίζουν. Ο κ. Μητσοτάκης, δέκα χρόνια πριν ψήφισε λευκό στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, φιλοτεχνώντας ένα κεντρώο προφίλ. Δέκα χρόνια μετά προτείνει έναν εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ, που ο ίδιος είχε προτείνει πριν από ενάμιση χρόνο για πρόεδρο της Βουλής. Δεν υπήρχε ποτέ σενάριο να γίνει ο κ. Τασούλας Πρόεδρος της Δημοκρατίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τα λάθη τα οποία έκανε η Νέα Δημοκρατία στο εσωτερικό της, το αγκάλιασμα του κυρίου Καραμανλή στην υπόθεση των Τεμπών, το αγκάλιασμα του κυρίου Σαμαρά από την άλλη μεριά, δεν πέτυχαν, άρα πήγαν σε μια τέτοιου είδους επιλογή. Αυτό βλέπουμε σήμερα και η Νέα Δημοκρατία δείχνει ότι η μοναδική της συμμαχία είναι ένα κομμάτι των Σπαρτιατών και θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό».
Χαρακτήρισε δε λάθος, την μη ανακοίνωση στην Ολομέλεια, από τον τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, της δικογραφίας που διαβιβάστηκε, στη Βουλή για τα Τέμπη, τον Αύγουστο.
«Το άρθρο 153, παράγραφος 2, του Κανονισμού της Βουλής λέει ότι όποιο καινούργιο στοιχείο έρχεται για μία δικογραφία οφείλει να ανακοινώνεται. Αυτό λοιπόν αφορά ένα συγκεκριμένο πόρισμα μίας εισαγγελέως, η οποία έστειλε κάτι στη Βουλή και αυτό δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Ναι, αυτό το θεωρούμε λάθος του κ. Τασούλα ως Προέδρου της Βουλής και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε ακολουθήσει όλη αυτή τη στάση την οποία έχουμε ακολουθήσει», είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία του επιτελικού κράτους της ΝΔ, στη διαχείριση της υπόθεσης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, λέγοντας ότι «η μείζονα συζήτηση είναι πως θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει εάν είχαμε τη σύμβαση 717; Γιατί ενώ η τηλεδιοίκηση δεν εφαρμόστηκε, κάλυψε η κυβερνητική πλειοψηφία τον κ. Καραμανλή και γιατί δύο χρόνια μετά δεν έχουμε μάθει τίποτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση»;
Επανέλαβε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες κάθε φορά που θα έρχονται καινούργια στοιχεία για κάποιο πολιτικό πρόσωπο, με φόντο και την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.
«Ο κ. Τριαντόπουλος είχε δώσει συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα εκείνη την εποχή, όπου έλεγε ότι ήταν παρών στην περιοχή κατ’ εντολήν του κυρίου Μητσοτάκη. Όταν κλήθηκε στην εξεταστική επιτροπή, δεν τον καλέσαμε ως κατηγορούμενο αλλά ως τον αρμόδιο υπουργό να δώσει απαντήσεις. Δεύτερον και εξίσου σημαντικό, υπάρχει αιτιώδης συνάφεια, ανάμεσα στην τηλεδιοίκηση και το τραγικό δυστύχημα. Ο κ. Πορφυλλίδης, ως μέλος της επιτροπής Γεραπετρίτη, επιβεβαίωσε ότι αν είχαμε τηλεδιοίκηση, ακόμα και αν τα τρένα είχαν μπει στην ίδια γραμμή, δεν θα υπήρχε σύγκρουση. Αυτό είναι το τραγικό το οποίο πρέπει να διερευνήσουμε και αυτό είναι το οποίο δείχνει τη σημερινή υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας. Τότε με τον κ. Καραμανλή τον προστάτευσε. Αυτή είναι η πολιτική συγκάλυψη. Η πολιτική συγκάλυψη είναι τα παλαμάκια στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική Επιτροπή Καραμανλή», κατέληξε.