Χρηστίδης: Τώρα δουλεύουμε προκειμένου να φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 25% και στο 30%

Την ευθύνη που έχει το ΠΑΣΟΚ να επιτελέσει τον ρόλο του ως αντιπολίτευση με σοβαρότητα αλλά και να διαμορφώσει – παράλληλα – την προοπτική ενός κυβερνητικού πόλου, τόνισε ο βουλευτής Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΡΤNEWS και την εκπομπή Newsroom.

«Κάναμε μια εσωκομματική διαδικασία, η οποία ήταν άψογη. Ήταν μια διαδικασία, η οποία γέμισε την παράταξη με δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα αλλά και ευθύνη. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά και υπό αυτή την έννοια έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε. Είναι άλλο να συμβάλλεις, να συμμετέχεις και να εργάζεσαι για ένα κόμμα του 8, του 10 και του 13% και είναι πολύ διαφορετικό να δουλεύεις για ένα κόμμα, το οποίο θέλει να φτάσει το 25 και το 30%».

Αναφερόμενος στο παρελθόν, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν φορές κατά τις οποίες το πολιτικό μήνυμα που περνούσε στους πολίτες ήταν θολό και υπεραμύνθηκε της ανάγκης να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο.

«Εκτός από τον στόχο του μεγάλου ΠΑΣΟΚ, πρέπει να κωπηλατούμε όλοι και προς την ίδια κατεύθυνση και αυτό σημαίνει συναπόφαση και συνεκτέλεση. Και σε αυτό χρειάζεται να έχουμε όλοι καλή προαίρεση για όλα τα ζητήματα. Άρα από εδώ και εμπρός, επειδή έχουμε στόχο να πάμε πολύ ψηλά, όλα τα δευτερεύοντα ζητήματα θα τα λύσουμε, γιατί η πρόθεση μας είναι να λύσουμε τα ζητήματα των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι ο πήχης μας σε αυτό το οποίο συνέβη στα εσωτερικά μας ζητήματα όλους τους προηγούμενους μήνες αλλά στα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής έστρεψε τα «πυρά» του προς την κυβέρνηση, εγκαλώντας την ότι δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας, όπως η ακρίβεια, και ότι αντιθέτως επιχειρεί να τα παρουσιάσει με πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ ότι είναι.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη να ακούσουν και μια εναλλακτική πρόταση. Και αυτή την πρόταση πρέπει να την καταθέσουμε για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, όπως έχουμε ήδη κάνει, για παράδειγμα με τη στεγαστική κρίση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη μεταναστευτική πολιτική», σημείωσε.

Ζήτησε, τέλος, να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στρατηγική της για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο έτσι ώστε και τα πολιτικά κόμματα αλλά και οι πολίτες να έχουν σαφή εικόνα επί αυτής.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χρηστίδης: Τώρα δουλεύουμε προκειμένου να φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 25% και στο 30%
16 Οκτωβρίου, 2024
Ιερέας… ρίχνει τα χαρτιά σε εκκλησία – Βίντεο ντοκουμέντο
16 Οκτωβρίου, 2024
Survivor: Ένας αναπάντεχος τραυματισμός σοκάρει τις δύο ομάδες – Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο
16 Οκτωβρίου, 2024
Καρέ – καρέ η φονική σύγκρουση – Έτρεχε με 170χλμ/ώρα και σκότωσε μητέρα στη Νέα Κίο
16 Οκτωβρίου, 2024
Καμένα Βούρλα: Από το περιβάλλον της 84χρονης οι ύποπτοι για τη δολοφονία της
16 Οκτωβρίου, 2024
Αλλαγή σκηνικού του καιρού αύριο Πέμπτη με ισχυρούς βοριάδες – Οι ριπές του ανέμου θα ξεπερνούν τα 90 χλμ
16 Οκτωβρίου, 2024
Πάνος Καλλίτσης: Ο ληστής με την Aston Martin που πυροβόλησε τον γνωστό κομμωτή
16 Οκτωβρίου, 2024
Η Φάρμα: «Κονταροχτυπιούνται» δύο ισάξιες παίκτριες των Γαλάζιων – Τι θα δούμε απόψε
16 Οκτωβρίου, 2024
Λ. Ποσειδώνος: Αποκάλυψη σοκ για τον γκαλερίστα που σκότωσε οδηγώντας μεθυσμένος
16 Οκτωβρίου, 2024
ΕΦΕΤ: Κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να θεωρείται υγιεινό αν πρώτα δεν είναι ασφαλές
16 Οκτωβρίου, 2024