Χριστοφίδου (ΔΗΚΟ): Με την τουρκική κατοχή δεν μπορούμε να εξοικειωνόμαστε – Ο ρόλος μας ως ευρωβουλευτές είναι καίριας σημασίας

Τα πράγματα στην θέση τους σχετικά με την τουρκική κατοχή, έβαλε η Κατερίνα Χριστοφίδου του ΔΗΚΟ κατά την διάρκεια της παρουσίας της στο Sigma TV και την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο Κυπριακό η κυρία Χριστοφίδου τόνισε ότι «με την τουρκική κατοχή δεν μπορούμε να εξοικειωνόμαστε. Δεν μπορούμε γιατί αυτό είναι εις βάρος όλων των νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ρόλος μας ως ευρωβουλευτές είναι καίριας σημασίας».

Η Κατερίνα Χριστοφίδου η οποία δεν άφησε τίποτα να… πέσει κάτω, έδωσε αποστομωτική απάντηση στην Σταύρη Καλοψιδιώτη του ΑΚΕΛ, η οποία αναφερόμενη στον πρόεδρο Χριστοδουλίδη είπε ότι «ακόμη και την πρόταση του ΑΚΕΛ που την έχει ενώπιον του εδώ και τουλάχιστον 8-9 μήνες έχει αρνηθεί να την συζητήσει όπως και ο κ. Αναστασιάδης».

«Ο λαός έχει εκλέξει τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη δίνοντας του την εντολή και δείχνοντας εμπιστοσύνη να υλοποιήσει προεκλογικές θέσεις για το Κυπριακό. Είχε πει ότι θα επαναενεργοποιήσει τον διεθνή παράγοντα και το έκανε, είχε πει ότι θα επιζητήσει ενεργότερο ρόλο από ΕΕ και το έκανε», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Χριστοφίδου.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τίθενται σημαντικά ζητήματα τα οποία καλούμαστε και θα κληθούμε ως εκλελεγμένοι ευρωβουλευτές να τα αντιμετωπίσουμε. Επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείται μόνο από 6 ευρωβουλευτές είναι πολύ σημαντικό να είναι ενωμένες οι φωνές. Σε όλα αυτά που ανέφερε πριν η Σταύρη έχουν γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άρα το συμπέρασμά της σε αρνητική κριτική δεν συνάδει με τα γεγονότα. Έχει προχωρήσει το ζήτημα και οι προσπάθειες έχουν γίνει. Αυτά τα πράγματα επανακτίζονται μετά από μια μακρά περίοδο παγωμάρας με σωστές τακτικές και στρατηγική», πρόσθεσε η Κατερίνα Χριστοφίδου.

Δείτε αναλυτικά την παρουσία της Κατερίνας Χριστοφίδου: