Χριστούγεννα: Η Παπαρίζου θα ανάβει το δέντρο στο Σύνταγμα – Για πρώτη φορά 3D projection mapping

Από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, ο δήμος Αθηναίων καλεί το κοινό να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή Αθήνα που έγινε ποτέ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Στολίδια, λαμπιόνια, παιχνίδια, μαζί με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων και δράσεων, γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης με φως, την πασπαλίζουν με χρυσόσκονη και φτιάχνουν τον πιο μαγικό προορισμό των φετινών γιορτών για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, κατοίκους της πρωτεύουσας και επισκέπτες.

«H Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε κάτι από τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε φως σε όλη την πόλη. Να γίνει σημείο προορισμού για τον τουρισμό που θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο δήμος των Αθηναίων, αυτή τη χρονιά, εγκαινιάζει μία διαφορετική προσέγγιση σε τέτοιες εκδηλώσεις με στόχο να εξελίσσονται και να αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα πολιτισμού, τέχνης, ψυχαγωγίας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνέντευξη τύπου όπου και παρουσίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων των γιορτών από κοινού με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Άννα Ροκοφύλλου, και τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνο Δέδε.

Και τα φώτα ήδη έχουν ξεκινήσει να ανάβουν, με την πολύτιμη συνδρομή εταιριών, ιδρυμάτων, φορέων και σωματείων, μέσα από την πρωτοβουλία «Υιοθέτησε την πόλη σου». Μια φωτεινή έκπληξη, όμως, θα αντικρύσουμε αν περάσουμε από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στη γιορτινή Αθήνα ένα Christmas Light Festival με πρωτότυπες διαδραστικές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικα δέντρα και αστέρια, ένα πολύχρωμο δάσος από pixels, μαγικά γκι και όχι μόνο. Παράλληλα, ο γιορτινός διάκοσμος της πόλης συμπληρώνεται αρμονικά με το εντυπωσιακό δέντρο με τις πεταλούδες και τους φωτεινούς αγγέλους, μοναδικά έργα τέχνης που γνωρίζουμε ήδη και τα οποία έχει επιμεληθεί ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης.

Η Αθήνα, όμως, θα πλημμυρίσει πραγματικά ολόκληρη με φως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη μέρα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα δώσει το έναυσμα για να φωταγωγηθεί η πόλη και το εντυπωσιακό φυσικό δέντρο που θα κοσμεί την πλατεία Συντάγματος, σε μια φαντασμαγορική βραδιά με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η δυναμική show woman Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne με την υπέροχη φωνή της και ο πολλά υποσχόμενος Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, θα μας παρασύρουν με τις ιδιαίτερες εμφανίσεις τους, ενώ η ομάδα κρουστών Batala Atenas θα δώσει το ρυθμό. Highlight της βραδιάς το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές θα ντύσουν με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο και θα μας γεμίσουν συναισθήματα και εικόνες.

Και φυσικά, γιορτές χωρίς μουσική δεν είναι γιορτές. Γι’ αυτό και καθημερινά σε όλη την πόλη- ακόμα και στα πιο απρόσμενα σημεία, θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 50 pop-up events, συναυλίες και χορευτικά shows. Νέα, ανερχόμενα και καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες, μαζί με ομάδες χορού, υπόσχονται να μας βάλουν για τα καλά στο γιορτινό κλίμα και να μας παρασύρουν με το κέφι, το μπρίο και τη χαρά τους. Κεντρική θέση στα μουσικά events των γιορτών έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, στην οποία θα ανέβουν τα πιο αγαπημένα ονόματα της ελληνικής σκηνής, ανάμεσά τους οι Tamta, Onirama, Tonis Sfinos, Μύρωνας Στρατής, Μαρίνα Σάττι & fonés, Polkar, MC Yinka & the Fuzics και πολλοί ακόμα… Η έναρξη, όμως, των μουσικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα θα γίνει με το Glasshouse project “We play your wish!”, ένα πρωτότυπο jukebox από… γυαλί. Διάσημοι djs και οι πιο αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί των πιο αγαπημένων ραδιοφωνικών σταθμών, μαζί με δύο dj guests, τον Ολλανδό Jochen Miller και την Xenia Ghali, συμπράττουν για καλό σκοπό. Πότε; Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Όχι πολύ μακριά από εκεί, επίσης στην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 Δεκεμβρίου, θα τα βλέπουμε όλα… αλλιώς! Μερικά από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα εκθέματα του Museum of Illusions Athens εγκαθίστανται σε ένα pop-up μουσείο για να μας μεταφέρουν από το κέντρο της πόλης σ’ ένα κόσμο γεμάτο χριστουγεννιάτικες ψευδαισθήσεις και να μας κάνουν να αναρωτηθούμε πώς η αντίληψη της πραγματικότητας επηρεάζεται από τις επιστήμες, την όραση, την προοπτική και τα ερεθίσματα που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Και μιας και τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος του χρόνου αποκλειστικά αφιερωμένη στα παιδιά, μα και για όσους αισθάνονται παιδιά, από τις 7 Δεκεμβρίου, μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και όλη την οικογένεια, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και παιδικές παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο, τον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά», τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθηση και τις Παιδικές Χαρές του ΟΠΑΝΔΑ, για να σκορπίσουν ατέλειωτα παιδικά χαμόγελα…

Μα και στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Χριστούγεννα γίνονται… Παραμυθούγεννα, με την υπογραφή του δημιουργού Γ. Δ. Λεμπέση. Από τις 21 Δεκεμβρίου, οι πιο αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν μοιράζοντας χαρά, ενώ παραμύθια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλές άλλα happenings περιμένουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους. Extra tip: κάθε μέρα στις 17.30, όλες και όλοι μαζί θα ανάβουμε το Δάσος των Πυγολαμπίδων με τη βοήθεια των τεσσάρων σπουδαίων βοηθών του Άη-Βασίλη: του Αργησίλαγου, της Καμαρωτής, του Αρίστου και της Γλυκόριζας.

Είστε έτοιμοι να ζήσουμε την πιο παραμυθένια Παραμονή Χριστουγέννων που έγινε ποτέ; Στις 24 Δεκεμβρίου, ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών, ενώ μικροί και μεγάλοι «φωτίζουμε» την πόλη με τις ευχές μας και απολαμβάνουμε ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο.

Και για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί σε ένα super cozy υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Τι καλύτερο από το να απολαύσουμε, για τρεις μέρες, τρεις open air προβολές παρακολουθώντας τις αγαπημένες μας ταινίες τυλιγμένοι στο κουβερτάκι μας;

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν –όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο- την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου θα αποχαιρετήσουμε το 2019 και θα υποδεχτούμε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά, με ένα εντυπωσιακό show στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και οικοδεσπότες της βραδιάς τον Θέμη Γεωργαντά και τη Νάντια Μπουλέ. Πολλή μουσική, κέφι, χορός, φώτα, πυροτεχνήματα και λάμψη συνθέτουν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν λαμπερές παρουσίες της εγχώριας σκηνής: η Demy, η Ήβη Αδάμου, η Josephine και η χορευτική ομάδα Wolves. Το ρόλο των headliners αναλαμβάνουν οι ΜΕΛΙSSES, η πιο επιτυχημένη μπάντα της ελληνικής μουσικής, διάσημη για τις ζωντανές εμφανίζεις της, που μας υπόσχεται μια βραδιά που θα θυμόμαστε σίγουρα και μετά το 2020. Tο πάρτι όμως θα συνεχιστεί και μετά με ένα ξέφρενο dj set.

Ας νιώσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων λοιπόν. Ο δήμος Αθηναίων μας καλεί, για έναν ολόκληρο μήνα, να παρασυρθούμε από τη μουσική, να γίνουμε ήρωες στο γιορτινό παραμύθι, να μοιράσουμε ευχές και αγάπη, να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, να απολαύσουμε μια αλλιώτικη Αθήνα, να ζήσουμε την πόλη μας όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Athens Open Air Film Festival Xmas Edition

Κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια και πλήθος εκπλήξεων θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους θεατές στον ρομαντικό κόσμο του «Ψαλιδοχέρη», το παραμυθένιο σύμπαν του «Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη» και τις ξέφρενες περιπέτειες του Ρότζερ Ράμπιτ και της απίθανης καρτούν παρέας του!

Όλες οι προβολές θα είναι με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθούν στον Πεζόδρομο του Θησείου, στη συμβολή των οδών Ερμού & Ασωμάτων με ώρα έναρξης 18.30.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 27.12 | Πεζόδρομος Θησείου
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ (The Nightmare Before Christmas, 1993) του Χένρι Σέλικ

Με τις φωνές των: Ντάνι Έλφμαν, Κάθριν Ο΄Χάρα, Κρις Σαράντον, Γουίλιαμ Χίκεϊ | Διάρκεια: 76’ | Ώρα έναρξης: 18.30

Η πιο ανατρεπτική ταινία της Ντίσνεϊ για τη δεκαετία του ’90 είναι ένα αλλόκοτα γοητευτικό, απίστευτα διασκεδαστικό και ταυτόχρονα βαθιά συγκινητικό παραμύθι. Η ιστορία του μοναχικού Βασιλιά της Πόλης του Χάλογουιν, Τζακ Σκέλινγκτον, εξυμνεί την διαφορετικότητα, την αποδοχή του άλλου και ορίζει το πεδίο όπου όλοι μπορούν να είναι ο εαυτός τους απενοχοποιημένα. Σε πλήρη συνάφεια με τους απόκληρους ήρωες της φιλμογραφίας του (παραγωγού) Τιμ Μπέρτον, ο Τζακ επιθυμεί να ζήσει κάτι διαφορετικό, διεκδικεί μία θέση σε κάτι οικουμενικό και αποδέχεται αργά, μα λυτρωτικά, την αλήθεια και τον έρωτα. Ένα κινηματογραφικό όνειρο, αυτός ο «Εφιάλτης» μπολιάζει το σκότος με χρώμα και στέλνει λίγο χιόνι στο μαύρο τοπίο του Χάλογουιν. Με βοηθό τη θεσπέσια μουσική και τραγούδια του Ντάνι Έλφμαν, ο «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» κόβει και ράβει κινηματογραφικά είδη, τρόμο και ρομαντισμό, χαρά και θλίψη σε ένα μεταλλαγμένο μα τόσο διαχρονικό παραμύθι.

Σάββατο 28. 12 | Πεζόδρομος Θησείου
Ο ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ ( Edward Scissorhands, 1990) του Τιμ Μπέρτον

Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Γουινόνα Ράιντερ, Νταϊάν Γουίστ, Βίνσεντ Πράις, Κάθι Μπέικερ | Διάρκεια: 105’ | Ώρα έναρξης: 18.30

Ο Έντουαρντ Ψαλιδοχέρης (Τζόνι Ντεπ) αποτελεί το απαύγασμα των απροσάρμοστων και αμετανόητα ονειροπόλων χαρακτήρων της φαντασίας του Τιμ Μπέρτον, που η κοινωνία ποτέ δεν θα μπορέσει να αγκαλιάσει ολοκληρωτικά. Mε αφετηρία τον αγαπημένο στον σκηνοθέτη μύθο του Φρανκενστάιν, ο Μπέρτον παίρνει το ατελές δημιούργημα ενός επιστήμονα (Βίνσεντ Πράις) και το βάζει να γνωρίζει την αποδοχή και τον έρωτα, για να αποσυρθεί και πάλι στα σκοτάδια, εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να τον πληγώσει. Ο Τζόνι Ντεπ, στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του, σημαδεύει με έναν οδυνηρό ρομαντισμό το απόλυτο παραμύθι του Μπέρτον.

Κυριακή 29.12 | Πεζόδρομος Θησείου
ΠΟΙΟΣ ΠΑΓΙΔΕΨΕ ΤΟΝ ΡΟΤΖΕΡ ΡΑΜΠΙΤ (Who Framed Roger Rabbit, 1988) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Πρωταγωνιστούν: Μπομπ Χόσκινς, Κρίστοφερ Λόιντ, Τζοάνα Κάσιντι | Διάρκεια: 104’ | Ώρα έναρξης: 18.30

Όταν ο Ρόμπερτ Ζεμέκις συνδύασε το live action με τα κλασικά κινούμενα σχέδια στο «Ρότζερ Ράμπιτ», ουσιαστικά «παγίδευσε» με τη σειρά του τις πολύχρωμες αναμνήσεις γενεών σε ζωντανά, κινηματογραφικά κάδρα. Τα καρτούν συναντούν το φιλμ νουάρ σε μία ευρηματική παγίδα – σινεφίλ αναφορά που εξελίσσει τα τεχνικά αφηγηματικά μέσα, έχοντας το βλέμμα της καρφωμένο στην πλούσια παρακαταθήκη του παρελθόντος. Η σαγηνευτική femme fatale της Τζέσικα Ράμπιτ (με την αισθησιακή φωνή της Καθλίν Τέρνερ) και ο παιχνιδιάρης Ρότζερ συνδιαλέγονται άψογα με τον αρχετυπικό ντετέκτιβ του Μπομπ Χόσκινς, το απολαυστικό υβρίδιο κινουμένων σχεδίων και ανθρώπων σπρώχνει τα όρια της μικτής τεχνικής σε νέα, ευφάνταστα επίπεδα αλληλεπίδρασης και το πρωτοποριακό «Ρότζερ Ράμπιτ» συνεχίζει χρόνια μετά να εντυπωσιάζει με πηγαίο χιούμορ, που σκιτσάρει εύστοχα τον όρο ψυχαγωγία σε κάθε καρέ.

Κατά τη διάρκεια των προβολών οι μικροί και μεγάλοι θεατές μας θα έχουν τη δυνατότητα:

– Να ζεσταθούν με θερμάστρες εξωτερικού χώρου.
– Να σκεπαστούν με κουβερτάκια, με την ευγενική υποστήριξη της IKEA. Μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου των προβολών, οι κουβέρτες θα διατεθούν στις δομές του Δήμου Αθηναίων υπέρ ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
– Να απολαύσουν ζεστά ροφήματα.

Το εορταστικό πρόγραμμα του Μουσείου Ακρόπολης

Παιδικά εργαστήρια, παρουσιάσεις για ενήλικες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το περίφημο Jazz Octet, μουσική γνωστών μιούζικαλ από το κουαρτέτο σαξοφώνων STAB και όμορφα δώρα στα πωλητήρια του Μουσείου Ακρόπολης, υπόσχονται να χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Όλα αυτά, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Μουσείου Ακρόπολης, που διαμορφώνεται τον Δεκέμβριο ως εξής:

Παιδικό εργαστήριο «Γιορτινές ιστορίες»

Ποιες γιορτές είχαν οι αρχαίοι Αθηναίοι και για ποιες ανυπομονούσαν τα παιδιά;

Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί παιδιά 6-11 ετών να τις ανακαλύψουν, μαζί με τα συναισθήματα που γεννούσαν σε μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια, θα κατασκευάσουν σκηνικά γιορτής και χαρούμενες συνθέσεις που θα στολίσουν μοναδικά το Μουσείο. Το εργαστήριο πραγματοποιείται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ακρόπολης και τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ.

Ημέρες & ώρες: Σάββατο 21/12, Κυριακή 22/12, Σάββατο 28/12 & Κυριακή 29/12, 11 πμ, 1 μμ & 5 μμ Διάρκεια: 90 λεπτά. Ηλικίες: παιδιά 6-11 ετών. Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς. Κρατήσεις: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 παιδιά ανά εργαστήρι).

Θεματική παρουσίαση «Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου»

Στο Μουσείο Ακρόπολης ζωντανεύει ψηφιακά το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου. Φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο ήταν το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας για τον Παρθενώνα. Το Μουσείο προσκαλεί όλους σε έναν περίπατο γνώσης για τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής του, τους μύθους και τις αλληγορίες του, την ακτινοβολία και τις περιπέτειές του.

Ημέρες & ώρες: Σάββατο 7/12, Σάββατο 14/12, Σάββατο 21/12 & Σάββατο 28/12, στις 11 πμ στα αγγλικά και 1 μμ στα ελληνικά. Διάρκεια: 50 λεπτά. Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (5 ευρώ). Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση).

Παρουσίαση στην έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης»

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης για το σπουδαίο έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης, που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης. Ημέρες & ώρες: Σάββατο 14/12, Σάββατο 21/12 & Σάββατο 28/12, στις 12 μεσημέρι. Διάρκεια: 40 λεπτά.

Συμμετοχή: Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι ελεύθερη. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση).

Μουσική και κάλαντα στο Μουσείο

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το μουσικό σύνολο Jazz Octet της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Μουσείου χριστουγεννιάτικες τζαζ μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν: Ιωάννης Χατζηιωάννου (μπάσο), Κώστας Κεφαλάς (τρομπέτα), Νικόλας Αθανασιάδης (τύμπανα), Γιάννης Καΐκης (τρομπόνι), Λεωνίδας Μαλάκης (βαρύτονο σαξόφωνο), Γιώργος Κωνσταντάκης (τενόρο σαξόφωνο), Γιώργος Παυλής (κρουστά), Ντόρα Σαμαρά (φλάουτο), Κωνσταντίνος Ζώτος (πιάνο).

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα στο ισόγειο του Μουσείου.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. θα ερμηνεύσει στο ισόγειο του Μουσείου, εορταστικές μελωδίες και κομμάτια από γνωστά μιούζικαλ, με τη συμμετοχή της μεσοφώνου Αναστασίας Κότσαλη. Συμμετέχουν επίσης: Guido de Flaviis (σοπράνο σαξόφωνο), Στάθης Μαυρομάτης (άλτο σαξόφωνο), James Wylie (τενόρο σαξόφωνο) και Ilia Samsonov (βαρύτονο σαξόφωνο).

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» θα τραγουδήσει στο ισόγειο του Μουσείου πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2020 είναι εμπνευσμένο από ένα μολύβδινο μετρικό βάρος με ανάγλυφη χελώνα που χρονολογείται στον 3ο – 1ο αι. πΧ και παρουσιάζεται στο ισόγειο, στην Αίθουσα των Κλιτύων Ακρόπολης. Με επιμονή και προσήλωση στο στόχο της η χελώνα, έλεγε ο αρχαίος μύθος, νίκησε την επιπόλαια αυτοπεποίθηση του λαγού σε αγώνα δρόμου. Το καλοσυνάτο ζώο προστάτευε τους ανθρώπους από το κακό μάτι και το αίμα του θεωρούνταν αντίδοτο στο δηλητήριο. Τέλος, τις γιορτινές ημέρες το εστιατόριο του Μουσείου θα προσφέρει παραδοσιακά γιορτινά πιάτα και γλυκίσματα από τον νέο του χειμερινό κατάλογο. Τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής θα δώσουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο, ερμηνεύοντας μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο εστιατόριο πραγματοποιούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου στο τηλέφωνο 210 9000915.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων επισκεφθείτε το christmasinathens.gr και τη Facebook page https://www.facebook.com/christmasinathens.

-Ad-