Χριστούγεννα με lockdown; Ξεκάθαρη η απάντηση

Καθώς τα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα είναι σταθερά πάνω από τρεις χιλιάδες ενώ και η πίεση στις ΜΕΘ αυξάνεται επικίνδυνα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Το ερώτημα στα χείλη όλων είναι αν αυτό σημαίνει ότι θα επεκταθεί το lockdown πέραν των τριών εβδομάδων και αν φυσικά θα βρισκόμαστε στις γιορτές των Χριστουγέννων σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το MEGA, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι δυναμικό. Αν χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, αν όχι, θα χαλαρώσουν.

Η επέκταση του λοκντάουν θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη παρότι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται πτώση των κρουσμάτων σε σημαντικές περιφέρειες. Στην Αττική για παράδειγμα υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι θα συμβεί αυτό.

Αν λοιπόν πράγματι τα μέτρα αποδώσουν τότε θα δούμε από τις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου σταδιακά να εξελίσσεται το ξεκλείδωμα της χώρας με στόχο να κάνουμε γιορτές με μια μορφή κανονικότητας.

Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι σαφές: Όσο πιο πιστά τηρούμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από το lockdown.

Πληροφορίες MEGA