Χριστουγεννιάτικος μποναμάς από την κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

Χριστουγεννιάτικο δώρο σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση υπό όρους!

«Εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανοίγοντας παράθυρο για πρόσθετα θετικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και κυρίως στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων από το οποία τα μηνύματα που φθάνουν στην οδό Νίκης είναι θετικά.

Πληροφορίες από Τα Νέα αναφέρουν ότι από τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου έχει αποκλειστεί η χορήγηση μερίσματος σε συνταξιούχους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τακτική που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη λεγόμενη 13η σύνταξη λέγοντας ότι «επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να διανείμει νωρίτερα το πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, αυτό που δινόταν το Δεκέμβριο δόθηκε τον Μάιο» για να προσθέσει ότι το επίδομα στους συνταξιούχους θα δίνεται σταθερά από το 2020 το Δεκέμβριο.

Αν και η κυβέρνηση, όπως υπογραμμίζει ανώτερο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, θα επιθυμούσε να διαθέσει το έξτρα πλεόνασμα στη μείωση κάποιου φόρου, αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς θα έχει έκτακτο (One off) χαρακτήρα με τον ίδιο να αναφέρει ότι θα μπορούσε ένα ποσό να διατεθεί για παράδειγμα στα νοσοκομεία ως οικονομική ενίσχυση ή για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

-Ad-