Χρυσή Αυγή: Τότε θα συλληφθούν οι καταδικασθέντες

Την διαδικασία βήμα βήμα από εδώ και στο εξής, μέχρι να καταλήξουν οι καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή στις φυλακές, διευκρινίζει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με ανάρτηση της στο Facebook, προκειμένου να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα, για το πότε θα συλληφθούν και τι θα γίνει με τα συγκεκριμένα άτομα.

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε όλες οι φυλακές να διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για κάθε κρατούμενο» τονίζει η κ. Νικολάου, η οποία στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής θα τελειώσει όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία επί της αναστολής ή όχι των ποινών. Εφόσον το δικαστήριο απορρίψει τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναστολή εκτέλεσης των ποινών που τους επιβλήθηκαν και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αρμόδιος για την επιλογή του Καταστήματος Κράτησης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών.

Η διαδικασία προβλέπει την εμφάνιση των καταδικασθέντων στην Εισαγγελία, είτε μετρά από σύλληψη είτε αυθορμήτως. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε όλες οι ελληνικές φυλακές να διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή, καθώς και το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας, για κάθε κρατούμενο».

Σημειώνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα όλοι όσοι καταλήξουν στη φυλακή, θα οδηγηθούν σύμφωνα με πληροφορίες , σε καταστήματα ασφαλείας εκτός Αττικής, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση- καραντίνα για 14 ημέρες, λόγω κορονοϊού Covid-19.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025