Χρυσοχοΐδης: Απόφαση μας η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στη Ζάκυνθο

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «αποτελεί απόφαση μας, η δίωξη του εγκλήματος, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος».

Τη Ζάκυνθο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, προκειμένου να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα για τη μη διασπορά του κορονοϊού ιδιαιτέρως στην περιοχή του Λαγανά αλλά και την απόδοση των αστυνομικών αρχών και υπηρεσιών.

Κατά την άφιξη του στην Ζάκυνθο, ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όπου είχε συνάντηση με τους αξιωματικούς της αστυνομίας ενώ στην συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς ώστε να ακούσει τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν.

«Επισκεπτόμαστε σήμερα τη Ζάκυνθο με στόχο να εξετάσουμε αν οι αποφάσεις μας ικανοποιούν τους κατοίκους της Ζακύνθου και να βελτιώσουμε την απόδοση των αστυνομικών αρχών και υπηρεσιών, τις οποίες ενισχύσαμε με 120 αστυνομικούς ενώ πέρυσι είχαμε μόνο 17», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ενώ παράλληλα τόνισε ότι «αποτελεί απόφαση μας, η δίωξη του εγκλήματος, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και μια σειρά άλλων πράξεων ανομίας και παραβατικότητας που συμβαίνουν στο νησί, ιδιαίτερα στο Λαγανά».

«Θα είμαστε εδώ καθημερινά, με όλες μας τις υπηρεσίες, θα είμαστε παρόντες για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων της Ζακύνθου αλλά και των επισκεπτών. Η Ζάκυνθος είναι από τα πιο όμορφα μέρη στο πλανήτη και δικαιούται νομιμότητα, ελευθερία και καλή ζωή για τους ανθρώπους», ανέφερε για τους πολίτες της Ζακύνθου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και δήλωσε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν επιχειρήσεις από τις αστυνομικές αρχές αλλά και άλλες υπηρεσίες που θα έρθουν στο νησί, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη τάξη και ηρεμία».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην περιοχή του Λαγανά, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη παραβατικότητα τα τελευταία χρόνια δηλώνοντας ότι «γίνονται κάθε μέρα επιχειρήσεις στον Λαγανά, δεν θα αφήσουμε να γίνει κέντρο διάδοσης της πανδημίας, δίνουν μάχη οι υπηρεσίες προκειμένου να μην γίνονται μεγάλες συγκεντρώσεις που διαδίδουν και διασπείρουν τον κορονοϊό».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης για τη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς δήλωσε ότι «οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Ζακύνθου δηλώνουν ικανοποιημένοι, θα συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια μέχρι τέλους, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα στο νησί».

Μετά το πέρας των συναντήσεων του, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μαζί με το βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιο Ακτύπη, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Στασινόπουλο, τον αντιδήμαρχο Λαγανά Χαράλαμπο Βαρβαρίγο αλλά και τους αξιωματικούς της Αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου, μετέβησαν στο Λαγανά, όπου ο υπουργός είδε από κοντά την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025