Χρυσοχοΐδης: Δεν θα διεξαχθούν ούτε οι πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Για τα σημερινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο και για τη στάση του ΚΚΕ μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «νιώθω μεγάλη απογοήτευση, τιμώ το ΚΚΕ. Είναι πολύ απογοητευτικά αυτά τα πράγματα. Την ώρα που έχουμε 95% καλυμμένες ΜΕΘ, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1.500 άτομα; Δεν υπάρχουν αυτά τα άτομα. Με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών, ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης, να αποχωρήσουν. Και αυτό δεν συνέβη. Μη μου πείτε ότι συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου για να αποχωρήσουν τελείως. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλύσουμε τη συγκέντρωση. Φανταστείτε με αυτή την υγειονομική κρίση να βαδίζουν 1.500 άτομα στο κέντρο της Αθήνας”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης τόνισε ο υπουργός ενώ ανέφερε πως «ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».

«Είναι πολίτικα κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

«Αποφασίσαμε σήμερα να μη σταματήσουμε τη ζωή των πόλη πρέπει να λειτουργεί σα να είναι καθημερινή μέρα και θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνει η υπόθεση με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή».

Παράλληλα ανέφερε πως όλες οι καταγγελίες περί προπηλακισμών θα διερευνηθούν ενώ επεσήμανε οτι «σε όλους όσους προσήχθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα για τον κορονοϊό. Θα υπάρξουν πέρα από την ποινική μεταχείριση, και πρόστιμα. Για τη συγκέντρωση που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες, γιατί υπάρχει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα».

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα. Ειρηνική ήμερα το πετύχαμε. 2ον δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. 3ον να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα μετείχαμε αυτά».

Ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

«Είναι προφανές πως εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν διαδηλώσεις όπως έγιναν πέρυσι. Θα τελειώσουμε φέτος με την υπόθεση του κορωνοϊού υποθέτω»., ανέφερε χαρακτηριστικά.

-Ad-