«Χτύπησε» ξανά η Σώτη Τριανταφύλλου για 17 Νοέμβρη!

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή της περί κατάργησης της αργίας της 17 Νοέμβρη, που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων, έδωσε η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, η συγγραφέας ανέφερε:

«Δόθηκε περισσότερη δημοσιότητα από ότι άξιζε. Γίνεται λόγος για τον καθαρισμό των Εξαρχείων, πιστεύω ότι το Πολυτεχνείο πρέπει να αφαιρεθεί από την εξίσωση, τόσο ως κτίριο όσο και ως ιδέα. Πρέπει να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας από όλες αυτές τις ομάδες που έχουν οικειοποιηθεί και εκμεταλλευτεί το Πολυτεχνείο.

Δεν τίθεται ζήτημα παραμερισμού του ιστορικού γεγονότος. Ακριβώς επειδή το Πολυτεχνείο έχει ξεφύγει από την ιστορική του ακρίβεια και την τοποθέτησή του μέσα στην πρόσφατη ιστορία, νομίζω όπως η αργία επιβαρύνει τη νεφέλη αυτή. Η αργία δημιουργεί αντίθετα από το προσδοκώμενο, είναι σαν την ημέρα των τριών Ιεραρχών, είναι αργία αλλά δεν θυμάται κανείς τον Γρηγόριο Ναζιανζινό; Ποιος δίνει δεκάρα;

Η πρόταση αυτή έχει σχέση με μια συγκεκριμένη δράση που χρειάζεται στα Εξάρχεια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, δεν είναι μόνο η δημόσια ασφάλεια, δεν είναι κάτι που λύνεται με την Αστυνομία.

Είναι απαραίτητη για μικρό χρονικό διάστημα η Αστυνομία στα Εξάρχεια. Είναι και ζήτημα των κατοίκων να επαναφέρουν την κανονικότητα στα Εξάρχεια. Η Αστυνομία είναι μέσο δεν είναι σκοπός.

Η αργία, η πορεία και τα τιαύτα πρέπει να αντικατασταθούν από ιστορική ενημέρωση και όχι από επιθετικές γιορτές, αλλά από μάθημα. Εγώ, επειδή είμαι υπέρ του κοσμικού κράτους, θα πρέπει να καταργηθούν οι θρησκευτικές αργίες. Οι θρησκευτικές εορτές δεν έχουν αντίκτυπο μέσα στη μόρφωση των παιδιών».