Click away: 2 στο 13033 με γεωγραφικό περιορισμό

Ανάσα παίρνει το λιανεμπόριο με το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αλλά με ραντεβού και αυστηρούς περιορισμούς.

Οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν για ένα τρίτο κύμα πανδημίας, που θα μοιάζει με τσουνάμι, αν δεν εφαρμοστούν με θρησκευτική ευλάβεια οι κανόνες.

Οι έμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από την πλευρά τους για οριστικό «λουκέτο» σε χιλιάδες καταστήματα και μετρούν αντίστροφα, αναμένοντας με αγωνία το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους για άνοιγμα από Δευτέρα.

Ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το “εργαλείο” του Click away στις γιορτές, γιατί οι περισσότεροι πελάτες θέλουν να δοκιμάσουν τα προϊόντα. Αυτοί θα ανοίξουν με Click in shop, δηλαδή οι πελάτες θα κλείνουν ραντεβού και θα ψωνίζουν κανονικά εντός των καταστημάτων. Η υπόλοιπη αγορά θα ανοίξει με Click away, όπως τα Χριστούγεννα.

ΜΙΚΡΗ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Σύμμαχος των εμπόρων είναι τα ίδια τα στοιχεία των επιστημόνων, (χλαπάτσα) που δείχνουν ότι η επιβάρυνση στους επιδημιολογικούς δείκτες από τα ψώνια με ραντεβού είναι μόλις 5%.

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ
Προκειμένου να καθησυχάσουν τους επιστήμονες, που φοβούνται νέα έξαρση λόγω μετακινήσεων, οι έμποροι προτείνουν την αποστολή SMS με την ένδειξη 2 αλλά με γεωγραφικό περιορισμό, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι.

ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Tα έως τώρα στοιχεία δείχνουν απώλεια τζίρου τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα κρατικά ταμεία να χάνουν 600 εκατ. ευρώ μόνο από τον ΦΠΑ.

Πηγή: STAR

-Ad-