Israeli soldiers are seen near the Gaza Strip border in southern Israel, Monday, March 4, 2024. The army is battling Palestinian militants across Gaza in the war ignited by Hamas' Oct. 7 attack into Israel. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

CNN: Πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου η «απάντηση» του Ισραήλ στο Ιράν, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι το Ισραήλ θα προβεί σε αντίποινα κατά της ιρανικής επίθεσης πριν από τις 5 Νοεμβρίου, όπως αναφέρουν πηγές στο CNN, γεγονός που θα έφερνε την αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής λίγο πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το χρονοδιάγραμμα και οι παράμετροι των αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράν αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης συζήτησης στο εσωτερικό της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν σχετίζονται άμεσα με τον χρόνο των αμερικανικών εκλογών, δήλωσαν οι πηγές.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου – που περιγράφεται από ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ως «βαθιά εναρμονισμένος» με την αμερικανική πολιτική – φαίνεται πολύ ευαίσθητος σε οποιεσδήποτε πιθανές πολιτικές συνέπειες των ενεργειών του Ισραήλ στις ΗΠΑ, είπαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η κλιμακώμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει αναδειχθεί σε επίμονο θέμα στις αμερικανικές εκλογές. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και κατ’ επέκταση η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, έχουν δεχθεί πιέσεις από προοδευτικούς για τους χειρισμούς τους εν λόγω κατάσταση. Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι – συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην κρίση και έριξε τον κόσμο στο χάος.

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρχίσει να ασκεί νέες πιέσεις στο Ισραήλ για να βελτιώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γάζας. Σε μια αυστηρή επιστολή που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι μια αποτυχία να παραδώσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ηράκλειο: Στο χειρουργείο το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Σενάριο σήψης «βλέπουν» οι επιστήμονες για την επιδείνωση της υγείας του – Έκανε μετάγγιση λόγω σοβαρής αναιμίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κόνι Μεταξά για το διαζύγιο με τον Μάριο Καπότση: «Σώθηκε» γιατί έφυγε από δίπλα μου; – Μεγάλη κουβέντα το ποιος φεύγει
23 Φεβρουαρίου, 2025
Νότια προάστια: Επιχειρηματίας κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του – Άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 58χρονος που τραυμάτισε με όχημα και εξύβρισε αστυνομικό
23 Φεβρουαρίου, 2025
Tραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε σπάνιες γαίες και πετρέλαιο, οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Εξωφρενικό τροχαίο με ένα 4χρονο στο νοσοκομείο – Ο πατέρας του οδηγούσε μεθυσμένος
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Του χορηγήθηκε ξανά οξυγόνο – Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και πιστούς στο μήνυμά του
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος από Ιωάννινα: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, γιατί δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025