CSI Μύκονος: Ο Χρυσοχοΐδης φτιάχνει νέο αστυνομικό τμήμα με κάμερες-drones

Το νέο project αστυνόμευσης στη Μύκονο θα έχει ετήσιο κόστος περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος θα καλύπτεται από τον δήμο αλλά και χορηγίες ευκατάστατων ιδιωτών που δεν αντέχουν άλλο να ζουν κάθε καλοκαίρι με την εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο και την παρακμή να πνίγει το νησί.

Η νέα Αστυνομία Μυκόνου θα ξεκινήσει να λετουργεί στο τέλος Μαΐου ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου ενώ μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο νησί τιςς επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Μάλιστα το πρότυπο αυτό πλάνο αστυνόμευσης αναμένεται να εφαρμοστεί με ανάλογες τροποποιήσεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου όπως η Ιάρος και η Σαντορίνη που αποτελούν τουριστικους προορισμούς και πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών απ όλο τον κόσμο ανάμεσά τους και ισχυρά ονόματα της παγκόσμιας ελίτ.

Συγκεκριμένα:

– Αποφασίστηκε να καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας και να δημιουργηθεί η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου η οποία θα είναι ανεξάρτητη και θα υπάγεται απευθείας στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Συνολικά στη νέα δομή θα υπηρετούν 150 άνδρες και γυναίκες πολλοί εκ των οποίων θα προσληφθούν με νέα προκήρυξη έτσι ώστε να πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται.

– Θα δημιουργηθεί ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο θα φτάνουν όλες οι πληροφορίες θα αξιολογούνται και θα καταστρώνονται όλες οι επιχειρήσεις σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Εκεί θα φτάνει και online εικόνα από τις υψπλης ευκρίνειας κάμερες που θα τοποθετηθούν στα σημεία όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

– Το κτίριο που θα στεγάσει τη νέαΑστυνομία Μυκόνου έχει ήδη κλειστεί και βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο. Εκεί θα
υπάρχει χώρος για να μπορεί να φιλοξενείται ένα μεγάλο μέρος των αστυνομικών ο οποίος θα παραχωρηθεί στην ΕΑΑΣ από τον Δήμο Μυκόνου.

-Εχουν βρεθεί ιδιώτες-χορηγοί όχι μόνο επιχειρηματίες της Μυκόνου αλλά και άτομα που περνούν εκεί τα καλοκαίρια τους και έχουν αγανακτήσει από την εγκληματικότητα και το χάος που επικρατεί. Οπως λένε οι πληροφορίες με τις χορηγίες αυτών θα αγοραστούν τα ειδικά τζιπ οι μοτοσικλέτες ακόμη και τα αλεξίσφαιρα που θα φορούν οι αστυνομικοί.

– Η νέα δομή θα είναι μια δύναμη απόλυτα επιχειρησιακή που θα ασχολείται όχι μόνο με την πάταξη της εγκληματικότητας σε ό,τι έχει να κάνει με τις κλοπές και τις διαρρήξεις αλλά όπως λένε πηγές στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ στο στόχαστρο θα μπουν για να τελειώσουν τα μπραβιλίκια, η ακριβή πορνεία τα ναρκωτικά και οι μαύρες business μαφιόζικων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

Περισσότερα στο «Πρώτο Θέμα»