Δ. Καλαματιανός στο newsique: Παίζουν με τη νοημοσύνη των πολιτών

H κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι βλαπτική για τη χώρα και πρέπει να φύγει το συντομότερο, λέει ο Διονύσης Καλαματιανός στο newsique.gr εξηγώντας πως η μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα ήρθε να αποδείξει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι άφησε συνειδητά ανοχύρωτο το ΕΣΥ.

Κατά τον αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την ύπαρξη της μελέτης όπως επίσης και ότι τα κυβερνητικά στελέχη συνειδητά ψεύδονται προσπαθώντας να αιτιολογήσουν γιατί δεν έλαβαν μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό, ο κ. Καλαματιανός αναφέρει ότι είναι “εικονικός” που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες αφού δεν δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία όπως για παράδειγμα η ακρίβεια με τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Επιπλέον σχολιάζει τις πρόσφατες μετακινήσεις στελεχών της ΕΥΠ, λέγοντας ότι ο απόλυτος έλεγχός της από την κυβέρνηση, χωρίς θεσμικά αντίβαρα, είναι ένας επικίνδυνος αντιδημοκρατικός πειραματισμός που θυμίζει έντονα το ‘’κράτος της δεξιάς‘’ του παρελθόντος.

Συνέντευξη στη Βούλα Κεχαγιά

Κύριε Καλαματιανέ γιατί ζητάτε τώρα εκλογές ενώ όλοι διαπιστώνουμε ότι η πανδημία δεν πρόκειται να υποχωρήσει σύντομα;

Η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στο να διαχειριστεί τα μείζονα προβλήματα, την πανδημία και την ακρίβεια. Παράλληλα, πέρασε στη νομοθέτηση σκληρών, ταξικών αντικοινωνικών διατάξεων. Έδειξε ποιους εκπροσωπεί και με ποιους συνεργάζεται. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το νέο κύμα της πανδημίας, δεν μπορεί και δεν θέλει να ανακουφίσει όσους ασφυκτιούν από την ακρίβεια. Ζητάμε τώρα εκλογές γιατί τώρα έχουμε στα χέρια μας, με τον πλέον επίσημο και επιστημονικό τρόπο, τη μελέτη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση άφησε συνειδητά ανοχύρωτο το ΕΣΥ.

Πιστεύουμε ότι είναι μια κυβέρνηση βλαπτική για την χώρα. Είναι μια συντηρητική, οπισθοδρομική, δεξιά κυβέρνηση, που πρέπει να φύγει το συντομότερο. Πρέπει να έρθει μια νέα προοδευτική κυβέρνηση για να αποκαταστήσει τη στρεβλή κατάσταση, δίνοντας τις κρίσιμες  λύσεις και απαντήσεις. Μια νέα κυβέρνηση που θα εγγυηθεί το ασφαλές και σίγουρο μέλλον της πατρίδας μας. Με κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμες αναπτυξιακές πολιτικές. Μια νέα κυβέρνηση που θα απευθύνεται στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και όχι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, ζητούν εκλογές. Όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο πιο σύντομα θ’ απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία από την επικίνδυνη και καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το νέο κύμα της πανδημίας, δεν μπορεί και δεν θέλει να ανακουφίσει όσους ασφυκτιούν από την ακρίβεια», υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τελικώς, ο πρωθυπουργός γνώριζε για τη μελέτη των καθηγητών κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα που χτυπούσε καμπανάκι για το ΕΣΥ και τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ;

Είναι προφανές πως γνώριζε. Ο ίδιος ο κ. Λύτρας έχει δηλώσει ότι παρέδωσε «σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο» τη μελέτη του ιδίου και του κ. Τσιόδρα και δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση έως τώρα. Η μελέτη αυτή αποδεικνύει με επιστημονικό κύρος ότι:

Η θνητότητα στη νοσηλεία εκτός ΜΕΘ είναι 87%, άρα εξαιρετικά αυξημένη,

Η θνητότητα αυξάνεται όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, άρα εκεί βρίσκεται η δυνατότητα του συστήματος Υγείας ν΄ ανταποκριθεί.

Θα μπορούσε να σωθεί το 38% των ασθενών, αν είχε καλύτερη ιατρική φροντίδα.

Η θνητότητα αυξάνεται στην περιφέρεια διότι προφανώς τα νοσοκομεία της επαρχίας έχουν αποψιλωθεί κυρίως από γιατρούς, όπως έγινε στον τόπο μου, στην Ηλεία, όπου τον τελευταίο 1,5 χρόνο έφυγαν 16 γιατροί και δεν ήρθε κανείς και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις και δυσλειτουργίες.

Και ενώ έχουν συμβεί αυτά, πριν δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς που είναι εντός ΜΕΘ. Ή δεν ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη οι συνεργάτες του, οι υπουργοί του και είναι ένας ανενημέρωτος πρωθυπουργός, ή απέκρυψε απλώς την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος και είναι υπόλογος στον ελληνικό λαό.

Είτε γνώριζε ο πρωθυπουργός και είπε συνειδητά ψέματα στη Βουλή, είτε γνώριζαν και δεν έκαναν αυτό που όφειλαν να κάνουν και άρα έχουν τεράστιες ευθύνες, είτε δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός και έχει άγνοια και ανικανότητα να συντονίσει τους συνεργάτες τους. Η κυβέρνηση αλλά και o ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εκτίθενται ακόμα περισσότερο. Στην πρόσφατη συζήτηση  για τον προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η μελέτη είχε παραδοθεί στην κυβέρνηση, αλλά όχι στο Μαξίμου. Σαν να είναι άλλο η κυβέρνηση και άλλο ο ίδιος και το Μαξίμου! Και ακόμα δεν μας έχουν πει ποιος την παρέλαβε και κυρίως τι έκανε για όσα ζωτικής σημασίας αναδεικνύει η μελέτη. Είναι προφανές ότι βρίσκονται σε σύγχυση και τα έχουν χαμένα. Συνειδητά ψεύδονται προσπαθώντας να βρουν εξιλαστήρια θύματα και να μεταθέσουν τις ευθύνες τους αλλού. Ο ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζει ότι λένε ψέματα. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι υπάρχει πολιτικό κόστος στις αποφάσεις της και προσπαθεί με φθηνές δικαιολογίες να κρυφτεί.

 

Παίζουν με τη νοημοσύνη των πολιτών, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

 

Τι καταδεικνύει κατά τη γνώμη σας η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να παραδεχθεί ότι γνώριζε τα στοιχεία της μελέτης αλλά τα προσπέρασε;

Κυριολεκτικά παίζει με τη νοημοσύνη των πολιτών, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την άρνησή του να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ. Στην προσπάθεια του αυτή δεν διστάζει να φορτώνει τις ευθύνες αλλού. Δεν διστάζει να απαξιώνει το επιστημονικό προσωπικό και την ίδια την κοινή λογική, μόνο και μόνο για να βγει αλώβητος από τους τραγικούς χειρισμούς του. Και συνεχίζει αμετανόητος, καθώς δεν βρίσκει το θάρρος ούτε για μια συγνώμη, ούτε να πει πως αυτός και η κυβέρνηση του έσφαλαν έστω κάπου. Στην προσπάθεια του να δικαιολογηθεί, μέχρι και σε διαχωρισμό κυβέρνησης-Μαξίμου προχώρησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ότι δήθεν γνώριζε η κυβέρνηση και όχι το Μαξίμου για τα αποτελέσματα της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα!

Αλλά ακόμα και τώρα, μετά απ’ όλες αυτές τις αποκαλύψεις, αρνείται ν’ αλλάξει κατεύθυνση και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΕΣΥ. Κάτι που αποδείχτηκε και με τη μείωση (!) των δαπανών κατά 820 εκατ. ευρώ για τη δημόσια υγεία για το 2022. Λες και τελειώσαμε με την πανδημία. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο λέει ψέματα αλλά συνεχίζει να είναι και προκλητικά αδιάφορος, με τραγικές συνέπειες για τους πολίτες της χώρας.

 

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση «εργαλειοποιεί» τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα;

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να διαφύγει των ευθυνών της και να τις μεταθέσει άλλου, δε θα διστάσει να «κάψει» το οτιδήποτε και τον οποιοδήποτε. Αυτό κάνει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Η συστηματική, όμως, κυβερνητική προσπάθεια εργαλειοποίησης της ίδιας της επιστήμης δεν έχει τελειωμό. Ο Πρωθυπουργός έχει φτάσει στο σημείο ν’ ανακοινώνει μέτρα που δεν έχουν καν συζητηθεί σε επιστημονικά όργανα, ούτε τα έχει εισηγηθεί κάποιος ειδικός. Και μετά ζητείται από τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων να παίξουν τον άχαρο ρόλο της νομιμοποίησής τους. Μιλάμε, δηλαδή, για τον ορισμό της εργαλειοποίησης.

Εδώ, όμως, χρειάζεται να παρέμβει και ο ίδιος ο επιστημονικός κόσμος, που δεν πρέπει να μένει αμέτοχος σε τέτοιες πρακτικές αλλά οφείλει να προφυλάσσει και ν’ αναδεικνύει την επιστημονική αλήθεια με ξεκάθαρο τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαπιστώσει προ πολλού αυτό το θλιβερό φαινόμενο από πλευράς κυβέρνησης και καλεί την επιστημονική κοινότητα να ορθώσει τείχος απέναντι σε πολιτικές σκοπιμότητες.

«Η συστηματική κυβερνητική προσπάθεια εργαλειοποίησης της ίδιας της επιστήμης δεν έχει τελειωμό», σημειώνει ο κ. Καλαματιανός.

 

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2022 ψηφίστηκε. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας;

Καταρχάς, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας εικονικός προϋπολογισμός. Κατά τ΄ άλλα, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που διευρύνει τις ανισότητες. Έναν προϋπολογισμό μη ρεαλιστικό που αρνείται την πραγματικότητα. Που δε λαμβάνει καθόλου υπόψη την πανδημία και το τεράστιο κύμα ακρίβειας που προκαλεί ασφυξία στα νοικοκυριά, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους παραγωγούς.

Περαιτέρω πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που αποψιλώνει ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος ενώ αδιαφορεί για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Παράλληλα, προβλέπει περισσότερα έσοδα από την έμμεση φορολογία, με μεγάλους χαμένους τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία εισοδήματα. Η κυβέρνηση επενδύει στην ιδεοληψία της σε μια μίξη οικονομικής πολιτικής ξεπερασμένης, αναποτελεσματικής βαθύτατα ταξικής και άδικης.

Συμπερασματικά, είναι ένας ανεδαφικός προϋπολογισμός ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η αλήθεια είναι ότι με αυτήν την κυβέρνηση δεν είχαμε ψευδαισθήσεις για κάτι καλύτερο. Και πώς να είναι διαφορετικά, όταν εδώ και 2,5 χρόνια το μόνο που κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι να διαρρηγνύει καθημερινά των κοινωνικό ιστό με τις νεοφιλελεύθερες και ιδεοληπτικές επιλογές της…

 

Ποιες είναι εκείνες οι προβλέψεις που θα μπορούσαν να υπάρχουν στον προϋπολογισμό αλλά η κυβέρνηση τις αγνόησε;

Αυτές που δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Που μεριμνούν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Που λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στις πρώτες ύλες και στις υπηρεσίες. Την ακρίβεια που συνθλίβει τα νοικοκυριά, τον αγροτικό κόσμο της χώρας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εστίαση και το λιανεμπόριο. Τέτοια μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η διενέργεια ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ενέργεια και γενικά στην αγορά για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια και τα καρτέλ, η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Θα όφειλε να ενισχύσει σε τόσο δύσκολες συνθήκες το κοινωνικό κράτος και όχι να το περιορίζει κατά 1,7 δισ. ευρώ. Θα όφειλε να μην αφήσει στην τύχη της την πραγματική οικονομία, αποσύροντας ακόμα και ελλιπέστατα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, με το παραπλανητικό κυβερνητικό επιχείρημα ότι η αγορά είναι πλέον ανοιχτή και λειτουργεί, δίχως να χρειάζεται επιπρόσθετη στήριξη! Προφανώς οι κυβερνώντες βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, όταν ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Τους καλούμε, λοιπόν, να κάνουν μια βόλτα στα καταστήματα και να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Να ρωτήσουν τους καταστηματάρχες αν βγαίνει το μεροκάματο. Το σίγουρο είναι ότι οι απαντήσεις που θα λάβουν θα τους ρίξουν από το σύννεφο που ζουν.

 

Όφειλαν να ενισχύσουν σε τόσο δύσκολες συνθήκες το κοινωνικό κράτος και όχι να το περιορίσουν κατά 1,7 δισ. ευρώ

 

Η κυβέρνηση  εκτιμά ότι η οικονομία έχει μπει σε τροχιά απογείωσης. Τι λέτε; 

Η κυβέρνηση, προσπαθεί  να  δημιουργήσει μια πλαστή εικόνα επιτυχίας. Εσκεμμένα μπλέκει την ανάκαμψη με την ανάπτυξη. Όταν η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ αναθεωρούσε τους υπολογισμούς της για την ύφεση του 2020 από το -8,2% στο -9%, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας δεν φάνηκε να προβληματίζεται. Εξαιτίας αυτής της δυσχερούς εξέλιξης, η μετέπειτα εμφάνιση μικρότερης ύφεσης ή μεγαλύτερης ανάκαμψης δεν συνιστά λόγο πανηγυρισμών, καθώς στο τέλος του 2021 θα υπολειπόμαστε σχεδόν κατά 3 δισ. ευρώ σε ΑΕΠ, σε σχέση με το 2019. Αυτή, προφανώς, δεν είναι «απογείωση» της οικονομίας, όπως θέλουν να την εμφανίζουν στην κυβέρνηση.

Με επικοινωνιακούς και εξυπνακίστικους τακτικισμούς δεν μπορούν να θολώσουν τα νερά και να κοροϊδέψουν τους πολίτες. Αυτό που διαπιστώνουμε -και το βιώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός με δραματικό τρόπο- είναι η απογείωση της ακρίβειας και η έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι η αγωνία για την επόμενη μέρα, για το μεροκάματο, για την εξυπηρέτηση των συσσωρευμένων οφειλών που αρχίζουν να χτυπάνε την πόρτα. Αλήθεια τι έχουν να μας πουν οι κυβερνώντες για την συνεχώς μειούμενη αγοραστική δύναμη των πολιτών; Οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι πραγματικά συμβαίνει.

«Με επικοινωνιακούς και εξυπνακίστικους τακτικισμούς δεν μπορούν να θολώσουν τα νερά και να κοροϊδέψουν τους πολίτες», τονίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Απαντήσεις για τις «δυσμενείς μετακινήσεις» στελεχών της ΕΥΠ έχετε πάρει;

Προφανώς και όχι. Κατά την προσφιλή τακτική της, η κυβέρνηση έφερε «νύχτα» τροπολογία που προβλέπει μεταξύ άλλων και τη μετακίνηση πάνω από 100 στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτους ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί κρίσιμα θέματα εθνικής ασφαλείας. Συμπεριφέρεται λες και η ΕΥΠ είναι ιδιοκτησία της. Οι κυβερνώντες είχαν δείξει από νωρίς τις προθέσεις τους, όταν προχωρούσαν στην αλλαγή του νόμου για να βάλουν τον «εκλεκτό» διοικητή τους, που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου.

Δεν διστάζουν, λοιπόν, μόνο και μόνο προς όφελος των μικροκομματικών τους συμφερόντων να ακρωτηριάσουν την ΕΥΠ, δημιουργώντας τεράστιο κίνδυνο για την Εθνική ασφάλεια. Ο απόλυτος έλεγχος της ΕΥΠ από την κυβέρνηση, χωρίς θεσμικά αντίβαρα, είναι ένας επικίνδυνος αντιδημοκρατικός πειραματισμός που θυμίζει έντονα το ‘’κράτος της δεξιάς ‘’του παρελθόντος.

 

Η κυβέρνηση αφήνει ακάλυπτους ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί κρίσιμα θέματα εθνικής ασφαλείας

 

Κύριε Καλαματιανέ, στο κόμμα σας γίνεται μεγάλη συζήτηση για την ένταση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ό,τι αφορά την πανδημία. Υπάρχει μέτρο;

Από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Έχει επισημάνει και έχει αναδείξει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ζητώντας παράλληλα την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθει στα δύσκολα που δυστυχώς ακόμα είναι μπροστά μας. Έχει τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των ανθρώπων της.

Απέναντι, όμως, σε όλα αυτά βρίσκεται μια κυβέρνηση άτολμη και βαθιά συντηρητική. Μια κυβέρνηση που έχει αφήσει στη μοίρα της τη δημόσια υγεία και τους ανθρώπους της να παλεύουν με νύχια και με δόντια να την κρατήσουν όρθια. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για να στηρίξει τα νοσοκομεία μας, αλλά και αποφεύγει την πραγματικότητα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα. Μια κυβέρνηση που έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό κόσμο και τους επαγγελματίες στην τύχη τους να τα βγάλουν πέρα μόνοι. Δεν ξέρω τι εννοείτε αντιπολιτευτική ένταση.  Ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία επένδυσε στην συναίνεσή ενώ η κυβέρνηση έκανε κάθε προσπάθεια να υπερ-πολιτικοποιήσει την πανδημία. Πανηγύρισε καταρχάς, στη συνέχεια όταν υπήρξαν προβλήματα, πάντα κάποιος άλλος έφταιγε και τώρα πριν την κατάρρευση του ΕΣΥ στέκεται αμήχανη και άτολμη να πάρει αποφάσεις.

 

O ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία επένδυσε στην συναίνεσή ενώ η κυβέρνηση έκανε κάθε προσπάθεια να υπερ-πολιτικοποιήσει την πανδημία

 

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει μπει σε συνεδριακή τροχιά. Ποιο είναι ο στόχος του 3ου συνεδρίου σας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ αποτελεί τον σύγχρονο φορέα έκφρασης της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών της χώρας. Είναι βαρύ, λοιπόν, το ιστορικό χρέος που αναλαμβάνει να συμπεριλάβει και να εκφράσει το σύνολο της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Να αναδείξει τα προβλήματά της και να παλέψει για τις λύσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ προχωρά με ορίζοντα την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας. Με σύγχρονες ανοιχτές διαδικασίες, καλώντας τον κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει ενεργά στον σχεδιασμό της επόμενη μέρας και στη λήψη των αποφάσεων. Μέσα σ’ ένα οραματικό πλαίσιο δημοκρατίας και προόδου, συνθέτοντας απόψεις. Με στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο άμβλυνσης και εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων. Στην προσπάθεια αυτή, εγγυήτρια δύναμη είναι η χαρισματική μορφή του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, ως αδιαφιλονίκητου ηγέτη της προοδευτικής παράταξης και αρχηγού μιας νέας προοδευτικής διακυβέρνησης που θ’ αναλάβει να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα και το τέλμα των θλιβερών και καταστροφικών πολιτικών της ΝΔ.

 

O Διονύσης Καλαματιανός είναι βουλευτής Ηλείας, αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

-Ad-