Το ΚΣ της ΚΝΕ διοργάνωσε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, στο αίθριο του Περισσού εκδήλωση για να ευχαριστήσει όλους τους καλλιτέχνες οι οποίοι με την τέχνη τους συνέβαλλαν στην μεγάλη επιτυχία του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ "Οδηγητή". Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ παρευρέθηκε και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ/EUROKINISSI)

Δ. Κουτσούμπας: Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των χιλιάδων διανομέων που σήμερα απεργούν

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους χιλιάδες διανομείς, συνολικά τους εργαζόμενους στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες στην e- food και την wolt που σήμερα απεργούν. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, τα αιτήματα τους αυτονόητα γι’ αυτό επείγει άμεσα να ικανοποιηθούν με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ιδιαίτερα οι διανομείς αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης, Ελλήνων και μεταναστών που ζουν στο πετσί τους την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, των νόμων Μητσοτάκη – Χατζηδάκη – Γεωργιάδη, της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των ομίλων και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ζουν την πολιτική του “πάμε και όπου βγει”, των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, δουλεύουν σε απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη ζωή τους συνθήκες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχουν δεκάδες νεκροί από θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, που στην ουσία είναι εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε στη δήλωσή του:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους και απαιτούμε άμεσα να αυξηθούν οι αμοιβές τους μαζί με την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας, να τους χορηγηθούν δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Ο μεγαλειώδης αγώνας των διανομέων είναι ελπιδοφόρος για όλους τους εργαζόμενους, γιατί επιβεβαιώνει ότι η οργάνωση, η αλληλεγγύη, η ενότητα των εργαζομένων Ελλήνων και μεταναστών είναι ο μόνος δρόμος, η μόνη πραγματική διέξοδος που μπορεί να φέρει νέες κατακτήσεις».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025