Δ.Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση συγκαλύπτει το σκάνδαλο Novartis. To κράτος δικαίου στην Ελλάδα κινδυνεύει»

«Η κυβέρνηση συγκαλύπτει το μέγα σκάνδαλο της Novartis. Διώκονται ως εγκληματίες, δικαστές που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και δημοσιογράφοι που αναζητούν την αλήθεια. To κράτος δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί και κινδυνεύει», δηλώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την Ερώτηση προς την Κομισιόν, που κατέθεσε σύσσωμη η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τη δίωξη της πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς και των δύο επίκουρων εισαγγελέων που διερευνούσαν το σκάνδαλο της Novartis.

Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε από το Στρασβούργο την ακόλουθη δήλωση:

«Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί και κινδυνεύει. Η συντηρητική κυβέρνηση συγκαλύπτει το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis. Διώκονται ως εγκληματίες, δικαστές που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και δημοσιογράφοι που αναζητούν την αλήθεια. Στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, γίνονται δυστυχώς βήματα, που θυμίζουν Όρμπαν και Μοραβιέτσκι. Αυτή η επικίνδυνη οπισθοδρόμηση της Δημοκρατίας, πρέπει να σταματήσει!»

Tο βίντεο με τη δήλωση: