Δ.Παπαδημούλης: «Ηχηρή διάψευση της προπαγάνδας Οικονόμου»

Για «ηχηρή διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου», σημειώνει σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, παραπέμποντας στο σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ellinikahoaxes.gr.

Πιο συγκεκριμένα τονίζει:

Ηχηρή διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου και της σχετικής προπαγάνδας από τα ellinikahoaxes.gr! Η προσπάθεια να παραποιηθεί έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να φανεί πως η Ελλάδα με #κυβερνηση_Μητσοτακη, σέβεται την ελευθερία του Τύπου, μετατράπηκε σε μπούμερανγκ!

«Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο “Ελευθερία της Έκφρασης κατά το 2021”, σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Γραμματέα της Βουλής, άρθρα ιστοσελίδων και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν περιέχει κατάταξη των χωρών-μελών του Συμβουλίου ως προς ελευθερία του τύπου» αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes και προσθέτουν: «Το γράφημα (χάρτης) που διακινήθηκε ως ενδεικτικός του επιπέδου ελευθερίας του τύπου, στην πραγματικότητα αποτυπώνει την κατάσταση κινδύνου ανά χώρα ως προς τις ατομικές ψηφιακές δεξιότητες, υποενότητα στην αξιολόγηση του γραμματισμού στα ΜΜΕ. Προέρχεται από έκθεση του Κέντρου για τον Πλουραλισμό των ΜΜΕ και την Ελευθερία του Τύπου (CMPF) το 2021».