Δ. Παπαγγελόπουλος: «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν έχουν σχέση με την προανακριτική»

Την άποψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis δεν έχουν καμία σχέση με το έργο της προκαταρκτικής επιτροπές που ερευνά τυχόν ευθύνες του ιδίου για το χειρισμό της υπόθεσης, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο καλούνται να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την Novartis, σε μια Επιτροπή που εξετάζει τις ευθύνες του ιδίου. «Πέρα του παρανόμου της προσκλήσεώς τους των προστατευόμενων μαρτύρων διότι ο νόμος λέει ότι αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους μόνο στο Δικαστήριο και με συναίνεσή τους» είπε και πρόσθεσε: «Η Επιτροπή ερευνά τις δικές μου ευθύνες για τα φοβερά και τρομερά που έχω κάνει εις βάρος της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Τι σχέση έχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την υπόθεση αυτή; Εδώ η Επιτροπή δεν καλεί τον μηνυτή μου, τον Αντ. Σαμαρά. Τον κρύβει».

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος εξήγησε τους λόγους που ζήτησε να εξαιρεθεί ο κ. Πλεύρης από την Επιτροπή: «Ζήτησα να εξαιρεθεί ο κ. Πλεύρης διότι είναι μέλος της Επιτροπής που ενεργεί ως Εισαγγελέας εις βάρος μου και ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο είναι δικηγόρος του μηνυτή μου του κ. Σαμαρά. Θα έπρεπε ο ίδιος να κάνει αίτημα αποχής», σημείωσε.