Δευτερολογία Μητσοτάκη: Μια οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμούς υπερδιπλάσιους της ευρωζώνης συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του για την ακρίβεια στην Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου, έδωσε απαντήσεις στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια. 

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με παρατήρηση επί της διαδικασίας. Η συζήτηση ξεκίνησε πριν από 6 ώρες. Και η κυρία Κωνσταντοπούλου μας εγκάλεσε για τήρηση κοινοβουλευτικής τάξης όταν, εκτιμώ, μάλλον, εσκεμμένα μίλησε 53 λεπτά όταν δικαιούται 20 λεπτά, επικαλούμενη κάτι που γνώριζε από την αρχής , ότι είχα στην διάθεση μου 6 ώρες για την ολοκλήρωση της συζήτησης, η οποία θα μπορούσε άνετα να ολοκληρωθεί, εντός 6ώρου».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε κα Κωνσταντοπούλου, επειδή επιμένετε να επιστρέφετε στο τόπο εγκλήματος του πρώτου εξαμήνου 2015, ότι ο κ. Ολάντ υπήρξε από τους ευρωπαίους πολιτικούς, ο οποίος ήταν καθοριστικός προκειμένου, εκείνο το δύσκολο καλοκαίρι του 2015, να διορθώσει τον τραγικό χειρισμό της κυβέρνησης στην οποία και εσείς συμμετείχατε και να κρατήσει τελικά την χώρα στο ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός είπε πως «αν έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ όπως εκφράζεται στη Βουλή από εσάς, θα σχεδίαζα ένα παπούτσι με τον ήλιο, μόνο που ο ήλιος αντί για πράσινος θα ήταν ροζ» και προσέθεσε: «Διότι αυτά που άκουσα σήμερα σχετικά με την αξιολόγησή σας για την ευρωπαϊκή σύγκλιση ή μη της χώρας είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Μια οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμούς υπερδιπλάσιους της ευρωζώνης συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη; Μια οικονομία που μειώνει το βάρος του δημοσίου χρέους με τη μεγαλύτερη ταχύτητα από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη; Μια οικονομία της οποία τα επιτόκια δανεισμού πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα και προσεγγίζουν αυτά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη; Μια οικονομία που έχει φτάσει στο σημείο το 50% του ΑΕΠ της να είναι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, να επενδύει στην ανάπτυξη και την καινοτομία, να έχει αυξήσει το επίπεδο των επενδύσεων της συγκλίνει ή αποκλίνει; Μια οικονομία που μειώνει την ανεργία με την μεγαλύτερη ταχύτητα στην Ευρώπη συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.