ΔΕΗ: Ποιοι καταναλωτές θα έχουν μειώσεις

Αλλάζουμε τα πάντα στην αγορά ενέργειας δήλωσε ο υπ. Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δίνοντας στίγμα προθέσεων για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά και την κατάθεση του ν/σ για την ΔΕΗ που μεταξύ άλλων καταργεί τη μονιμότητα.

Η εξυγίανση της ΔΕΗ δεν μπορεί να γίνει με ευχές και με ματζούνια, είναι προς όφελος των εργαζομένων αυτό που γίνεται είπε ο κ Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Θέλουμε να εκσυγχρονήσουμε τη ΔΕΗ, είναι μια εταιρεία που πρέπει να σταθεί και θα ακολουθήσουμε το μοντέλο του ΟΤΕ. Τι θέλεις εσύ ως καταναλωτής και ως πολίτης από τη ΔΕΗ;

Να μην είναι πανάκριβη, θεωρούμε ότι η κατάργηση της μονιμότητας, των τριετιών στα διευθυντικά στελέχη και όλα τα προγράματα εθελούσιας εξδου θα μειώσουν σημαντικά το κόστος της ΔΕΗ και δεν θα χρειάζεται ο κάθε υπουργός να βγαίνει και να αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ».Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι για τα προγράματα εθελούσιας που θα ανακοινωθούν δεν θα βάλει ο πολίτης το χέρι στην τσέπη.

Η κατάργηση της μονιμότητας θα κάνει τη ΔΕΗ πιο ευέλικτη είπε ο Κ. Χατζηδάκης και τόνισε: «Στόχος μας είναι η απελευθερωμένη αγορά ενέργειας γιατί έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Ενόψει αυτής της απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας θέλουμε να έχουμε την ΔΕΗ σύγχρονη να στέκεται στα πόδια της και να σταθεί στον ανταγωνισμό».

Σύμφωνα με τον υπουργό θα υπάρξουν μειώσεις 30% έως 65% σε όσους έχουν πολύ υψηλή κατανάλωση, για να διορθωθεί η αδικία όσων είχαν πάνω από 1600 κιλοβατώρες και καλούνταν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. Η μείωση αυτή αφορά κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης αντιμετωπίζεται αυτή η αδικία που είχε γίνει το 2018.